Hirdetés
. Hirdetés

Nem bír leállni a Microsoft az erőszakos frissítésekkel

|

A Windows 10 Fall Creators Update több PC-re a felhasználó megkérdezése nélkül települt fel.

Hirdetés

Hirdetés

2015-ben, a Windows 10 kiadásakor a Microsoft meglehetősen erőszakos stratégiát választott a terjesztéséhez, és sok gépre a tulajdonos hozzájárulása nélkül tette fel az operációs rendszert.

A jelek szerint ugyanez ismétlődött meg a Windows 10 Fall Creators Update-re (v. 1709) történő frissítéskor, még olyan esetekben is, amikor a Windows Update ki volt kapcsolva.

Az erőszakos frissítés a Windows 10 Anniversary Update (v. 1607) és Windows 10 Creators Update (v. 1703) rendszereket egyaránt érintette.

A beszámolók szerint üzenet jelent meg, amely szerint új biztonsági frissítések érkeztek, és ezekkel a teljes operációs rendszer frissült.

A dolog azért különös, mert a Windows 10 Anniversary Update-et és a Creators Update-et továbbra is támogatja a Microsoft, és gondoskodik a biztonsági frissítéseikről.

Az eredeti, 1511. változatra viszont már nem érvényes a támogatás, és a Microsoft szerint kulcsfontosságú, hogy ezeket a gépeket a legújabb Windows 10-re frissítsék. Ez azonban csak a felhasználó engedélyével történhet: az erőszakos technikákért korábban be is perelték a Microsoftot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.