Hirdetés
. Hirdetés

Nem diszkriminál többé a Windows 10

|

A Microsoft tervei szerint a Win32 és UWP appoknak egyenlő jogaik lesznek a Windows 10-ben.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft négy év óta szívósan próbálja a Universal Windows Platform (UWP) irányába terelni a fejlesztőket, de most a jelek szerint úgy döntött, hogy némileg módosít a stratégiáján.

Kevin Gallo, a cég szakirányú vezetője szerint az, hogy bizonyos funkciókat kizárólag az UWP appok számára tartottak fenn, nem igazán volt helyes megközelítés, és a jövőben ezen változtatni fognak.

A cég szűkíteni akarja az UWP és a Win32 appok közötti szakadékot, és az úgynevezett "Windows appok" irányába szeretne továbbhaladni. A Microsoft végcélja az, hogy minden platform szolgáltatás minden fejlesztő számára elérhető legyen.

Technikai szempontból mindez annyit jelent, hogy az összes funkció hozzáférhető lesz minden app számára, tekintet nélkül arra, hogy UWP, illetve Win32 alkalmazásról van-e szó.

A felhasználók számára ez egységesebb tapasztalatot ígér a különféle eszközökön, ami egybevág a Microsoft azon tervével, hogy a Windows 10 ökoszisztémát új OS-kiadásokkal és eszközkategóriákkal bővíti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.