Hirdetés
. Hirdetés

Nem lesz Office iPadre

|

A Microsoft nem tervez iPades Office-t. Stephen Elop szerint a Google veszélytelen számukra.

Hirdetés

A Microsoft nem tervezi, hogy az Office irodai programcsomagjának elkészíti az Apple iPad készüléken futó változatát - jelentette ki Stephen Elop, a redmondi szoftvercég üzleti divíziójának a vezetője. Steve Ballmer cége ugyanis kivárásra játszik, elsőként megnézve, hogy milyen eladási adatokat tud majd produkálni az április 3-án boltokba kerülő kütyü. "Soha nem mondjuk, hogy soha, de egyelőre semmilyen ezen irányú tervünk nincsen" - nyilatkozta.

apple-ipad-nm-2.jpg
A Business Week beszámolója alapján ugyanakkor Stephen Elop szerint a Google egyelőre az üzleti megoldások piacán még nem okozott komoly fejfájást a Microsoft számára. "Még nem hallottuk eddig, hogy a Google bármilyen Office rivális megoldással előállt volna, mert nem is tették" - vélte a Microsoft szakembere. Később ehhez hozzátette, hogy saját megoldásuk a szövegszerkesztő és a táblázatkezelő mellett egyéb üzleti szoftverekkel is rendelkezik, amelyhez hasonló komplett programcsomagot fő riválisuk nem képes felmutatni. Elop vélekedése szerint ezen okból a nagyvállalatokat nem érdekli a Google és más riválisuk kínálata, hiszen inkább a Microsoft szoftver, mint szolgáltatás alapú megoldásait preferálják, már ha üzleti megoldásaik egy részét a felhőbe szeretnék helyezni.

A Microsoft szakemberének elmondása alapján egyébként a mennyiségi licencvásárlók számára május 12-én, a végfelhasználók számára június végén megjelenő Office 2010 irodai programcsomag nagy sikerre számíthat, hiszen publikus béta verzióját eddig 6 millió felhasználó töltötte le világszerte. "Ez dupla annyi, mint ahányan az Office 2007 bétáját letöltötték" - tette hozzá. Sőt a tesztelők között végzett felmérésben a megkérdezettek 80 százaléka vallotta, hogy ajánlaná ismerősének a programcsomagot, valamint 90 százalék nyilatkozta azt, hogy a szoftvercsomaggal hatékonyabbá vált a munkája.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.