Hirdetés
. Hirdetés

Nem lett sikeres jogvédő a Google

|

A Szövetségi Bíróság döntésének értelmében a Google köteles átadni az FBI részére a felhasználók adatait.

Hirdetés

Elutasította a bíróság a Google tiltakozását, miszerint az amerikai kormány, úgynevezett Nemzetbiztonsági Levelei (NSL), amiket a telkó cégeknek, internetszolgáltatóknak és bankoknak titokban küldenek ki, szükségtelenek és alkotmányellenesek.

 

A 2011-es terrortámadás után elfogadott Patriot Act értelmében, az FBI terrorelhárítói, ha úgy gondolták, hogy a kérdés nemzetbiztonsági ügy, bármiféle bírói jóváhagyás nélkül elkérhették a felhasználók adatait.

Az egyébként gyakran világuralmi ambíciókkal vádolt Google megelégelte, hogy rengeteg érzékeny információt kénytelen átadni a hatóságoknak – szerintük feleslegesen és törvénysértő módon. A felhasználók adatainak védelmére indított harca azonban elbukott, mivel május huszadikán kelt határozatában Susan Illston bírónő elutasította a keresőóriás kérelmét.

A bírónő indoklása szerint az FBI 19 NSL-jéből 17-et szabályszerűen küldtek ki, a maradék két levélről még további információkat kért be. Az természetesen nem derült ki, hogy az NSL-ekben milyen jellegű információkra vadásztak a szövetségiek, és az sem, kik voltak a célpontok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.