Hirdetés
. Hirdetés

Nem túl gyors, de ingyen megy

|

A spanyol SunRed által fejlesztett jármű innovatív technológiáját mindenképpen érdemes lesz nyomon követni.

Hirdetés

A SunRed díjnyertes innovatív megoldásának életnagyságú prototípusát a közeljövőben mutatják be. Az elektromos meghajtású motorkerékpárnak nemcsak hogy üzemanyagra nincs szüksége, de telepei feltöltéséhez sincs másra szüksége, mint napfényre. Az újítás lényege, hogy a felületük miatt hatalmas helyet elfoglaló paneleket kagylóhéj-szerűen a jármű köré építették, így azok menet közben összecsukva, álló helyzetben szétnyílva gyűjtik a napfényt, és a motor nem válik ormótlanná tőlük.

Ha a motorkerékpárt leparkoljuk, a szétnyitott "kagylóhéj" összesen 3,1 négyzetméteresre növekszik, ebben az állapotában pedig 20 kilométeres távolság 50 km/h sebességgel való megtételére elegendő energiát termel. A jármű motorja közvetlenül a tengelyek mellé került, spórolva az átviteli megoldásokhoz szükséges alkatrészekkel.

sunred01.jpg

Valószínű, hogy kezdetben sem a hatótávolság, sem a sebesség nem fog senkit lenyűgözni, azonban a koncepciómodellnek nem is ez a célja - a SunRed ötletének lényege, hogy a legtöbb ember napi szükségleteihez (munkahely, bevásárlás) ez is elegendő lenne. Bár a technológia elterjesztésének lehetőségeiről még korai lenne elmélkedni, mindenképpen örvendetes lenne, ha a hasonló megoldások lassanként tényleg megjelennének az utakon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.