Hirdetés
. Hirdetés

Nem tűri tovább a Windowst a Google

|

A Google dolgozói csak külön engedéllyel használhatnak Windowst. A nagy többség Mac-re és Linuxra tér át.

Hirdetés

A Google eldöntötte, hogy szervezetén belül lecseréli az összes Windows operációs rendszert, így a keresőcég alkalmazottai a jövőben csak Macintosh, Linux, netán ChormeOS platformokat használhatnak a munkahelyeiken. A Financial Times cikke szerint a váltás már januárban elkezdődött, miután a Google-t hackertámadások érték Kínából.

 

 



"Nem használjuk többé a Windowst. Ez egy biztonsági törekvés" - nyilatkozta a lapnak egy Google alkalmazott. Míg egy másik dolgozó elmondása szerint a váltás egyértelmű nyertese a MacOS, a Linuxot pedig kevesebb alkalmazott választja. Persze ettől függetlenül a szervezet tagjai dönthetnek úgy, hogy a vírusok és hackerek által előszeretettel támadott Windows operációs rendszereknél maradnak, ám ehhez vezérigazgatói jóváhagyás szükséges.

Bár a Financial Times cikke a rendszerekre telepített böngészőkről nem beszél, de valószínűleg vezetői jóváhagyás szükséges az Internet Explorer használatához is, mivel a Windowst leváltó kampány alapjául szolgáló hackertámadások során a fő ludas a korábbi hírek szerint nem elsősorban a Microsoft operációs rendszere volt, hanem az elavult, 6-os verziószámú Internet Explorer böngészője.

A Google Windows boszorkányhadjáratával kapcsolatban pedig talán nem is az a hír, hogy innentől a keresőcég tiltani fogja dolgozóinak a használatát, ahogy csak tudja, hanem az, hogy eddig eltűrték fő riválisuk zászlóshajójának a jelenlétét.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.