Hirdetés
. Hirdetés

Nemet mondtak az AT&T-nek a T-Mobile bekebelezésére

|

Az amerikai szövetségi kommunikációs hatóság, az FCC arra a következtetésre jutott, hogy nem szolgálná a közösségi érdeket, ha az AT&T felvásárolhatná a T-Mobile USA-t.

Hirdetés

A 39 milliárdos ügylet most hatósági meghallgatásra megy, mielőtt adminisztratív jogi döntés születne az FCC-nél. A nyilvánosságra hozott felülvizsgálati döntés szerint az ügylettel az Egyesült Államok mobilpiacának történetében legnagyobb céges koncentrációját hozná létre, ami ellenkezik a közérdekkel. Az FCC versenyellenességet megállapító döntésének indoklása lényegében hasonló ahhoz a konklúzióhoz, amelyet az amerikai Igazságügyi Minisztérium augusztusban megfogalmazott.

Az AT&T csalódottságának adott hangot az FCC döntése miatt. „Ez egy újabb példája annak, hogy egy kormányhivatal beavatkozása több milliárd dolláros befektetést akadályoz meg, s ezzel sok ezer új munkahely létesítését teszi lehetetlenné, pedig az Egyesült Államok gazdasága mindkettőt kétségbeesetten igényli. Ebben a helyzetben minden lehetőséget újra meg fogunk vizsgálni" - közölte Larry Solomon, a cég kommunikációért felelős alelnöke.

A digitális jogokért küzdő civil szervezet, a Public Knowledge azonban dicsérte az FCC döntését. Gigi Sohn, a jogvédő csoport elnöke tapsot javasolt az FCC vezetőjének, Julius Genachowsinak, aki ellenállt az AT&T lobbigépezetének. Sohn szerint a meghallgatáson, ahol a távközlési óriáscégnek bizonyítania kellene az új munkahelyek létrehozását, az fog kiderülni, hogy az ügylet valójában nem lerombolná az állásokat.

Andrew Jay Schwartzman, a Media Access Project nevű nonprofit jogi cég alelnöke pedig felhívta a figyelmet, az FCC döntése úgy értelmezhető, hogy az AT&T/T-Mobile egyesülés egy olyan duopóliumot hozna létre, amely emelné a szolgáltatási- és termék árakat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.