Hirdetés
. Hirdetés

Netet vasért

|

Számítástechnikai hulladékért ingyen internetezési lehetőséget kínál az MHM Computer Hungaria a Netreforgó programon belül.

Hirdetés

A nyári szünet hasznos eltöltésére és egy kis környezetvédelmi tevékenységre buzdítja a fiatalokat az MHM Computer Hungaria és a Sygma Produkció kommunikációs cég. 2008. június 23. és augusztus 15. között internet cukrászdát működtet, ahová bebocsátást némi működésképtelen IT hulladékért cserébe lehet nyerni. Egy társadalmi felelősségvállalás szellemében indult kísérleti programról van szó lényegében, ahol a fiatalok ökológia tudatát is fejleszteni kívánják a cégek.

Az internetkapcsolat mellé - amelynek ideje a hozott alkatrészek mennyiségétől függően 40 és 90 perc között változik - üdítő, és rágcsálnivaló is jár. A 6-8 férőhelyes teremben szakértő kolléga segíti a gyerekeket a világhálón történő eligazodásban (vélhetően olyanok élnek majd a lehetőséggel, akiknek otthon nincs online elérésük). Ugyanő hivatott beavatkozni akkor is, ha valamely csemete "véletlenül" egy nem kívánatos oldalra (ezt talán nem kell kifejteni) téved.

Lyócsa István, az MHM magyarországi ügyvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak otthonról hozhatnak elhasznált eszközöket a diákok, hanem akár - a régi idők papírgyűjtésének mintájára - cégekhez, vállalkozásokhoz, vagy akár magánszemélyekhez is becsöngethetnek, hátha akad fölösleges alkatrész, amely eleddig valamilyen okból nem szállítatott el. Hangsúlyozta - környezetszennyező anyagokról van szó, ezért összegyűjtésük, és szakszerű feldolgozásuk mindenkinek az érdekét szolgálja.

A környezetvédelmi program elsősorban a VI. és VII. kerületben élő iskolásokat célozza. Az internet cukrászda ugyanis a VI. kerület, Budapest, Aradi utca 44. szám alatt működik. Persze a távolabb élők sincsenek kizárva, legfeljebb a környezetvédelem egy kis testmozgással párosul...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.