Hirdetés
. Hirdetés

NFC az egyetemen

|

Az oktatásban is komoly szerepet kap a NetLock CityPass kártyarendszere.

Hirdetés

Immáron második alkalommal hirdették meg az „Elektronikus azonosítás biztonsági megoldásai” című tantárgyat az Óbudai Egyetemen. A kurzus keretében a nebulók a NetLock szakembereinek segítségével ismerhetik meg az elektronikus azonosítás fejlesztéseit, az intelligens kártyarendszeren keresztül.

„A CityPass kártyarendszer fejlesztése során egyedülálló tudásra és tapasztalatra tettünk szert, amit szerettük volna kamatoztatni. Az Óbudai Egyetem kiváló partnernek bizonyult abban, hogy a tesztüzemek során elkészített mintarendszert az oktatásban hasznosíthassuk” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Pető Ferenc, a NetLock Kft. projektvezetője, a tantárgy egyik oktatója.

Mint azt Kutor László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara Informatikai Rendszerek Intézetének egyetemi docense elmondta: az egyetem számára fontos, hogy a hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek. “Azzal, hogy a NetLock rendelkezésünkre bocsátotta a legkorszerűbb NFC-képes terminálokat, valamint, hogy szakemberei is aktívan részt vesznek az oktatásban, a hallgatók egy nagyon ígéretes új technológiát ismerhetnek meg” - mondta a szakember.

A gyakorlati órák egy laborban folynak, ahol a hallgatók a kártyaolvasókkal felszerelt modern eszközök segítségével gyarapíthatják az elméleti órákon megszerzett tudásukat, a képzésen a NetLock munkatársai az NFC és RFID technológiához kapcsolódó tapasztalataikat osztják meg a diákokkal. Amellett, hogy a hallgatók kipróbálhatják, hogyan működik a valóságban az NFC technológia, a témához szorosan kapcsolódó biztonsági, titkosítási, hitelesítési, azonosítási kérdésekre is választ kapnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.