Hirdetés
. Hirdetés

NFC a Szigeten

|

Számtalan technológiai újdonsággal készül a Sziget főtámogatója, a Vodafone az idei rendezvényre. Az NFC-fizetés is jelen lesz a fesztiválon.

Hirdetés

A budapesti belvárost követően most már a szigetlakók is használhatják a 21 Mbit/sec elméleti letöltési sebességet nyújtó szolgáltatást, így addig sem maradnak le semmiről, amíg a Szigeten buliznak. Felépül a Vodafone Torony, amely egyedi felépítményével egy látványos - és multifunkcionális -, de mindenképpen emblematikus építménye is lesz a fesztiválnak - mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, aki elmondta azt is, hogy a fesztivál egyik kiemelkedő technológiai innovációja idén a továbbfejlesztett Sziget kártya, amely maradéktalanul száműzi a készpénzt a fesztivál teljes területéről. Ennek segítségével a fesztiválozók még egyszerűbben, biztonságosabban, és gyorsabban tudnak fizetni a helyszínen. A bejáratnál díjmentesen a vendégek rendelkezésére bocsátott Sziget kártya a fesztivál számos pontján feltölthető akár készpénzzel, akár bankkártyával. A kártyán maradt pénzt a fesztivál végeztével a feltöltő pontokon vissza lehet váltani. A regisztrált kártyatulajdonosok a kártya esetleges elvesztéskor azt letilthatják, és a kártyát, a letiltásig el nem költött összeggel együtt, visszakaphatják.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy a Vodafone Magyarország a Sziget alkalmából éles környezetben teszteli a Near Field Communications-t (NFC), a mobilfizetés következő generációs szolgáltatását, ami valódi mobilfizetést tesz lehetővé a biztonságos vezeték nélküli adatátvitellel - így a fizetéssel - pár centiméteres hatósugáron belül. Ehhez - csakúgy, mint a Sziget kártya esetében - egy terminálra, illetve egy NFC chippel ellátott mobiltelefonra van szükség. A rendszer hasonlóképpen működik, mint a Sziget kártya, egy érintéssel fizethetünk, és már élvezhetjük is vásárlásunk gyümölcsét. A telefonok további előnye, hogy a speciális, NFC olvasókkal felszerelt kávéautomaták is használhatók a segítségével, illetve a távközlési cég előfizetői akár Sziget Kártyájukat is feltölthetik operátori egyenlegük terhére. 

Egyébként a tavalyi év sikereiből kiindulva idén is lesz Percalapú Szigetjegy. A percalapú mobilfizetés igénybevételéhez a látogató, mobiljával aktiválva, majd a végén leállítva a rendszert, a belépéstől a Sziget elhagyásáig fizet, tehát ha mondjuk csak kedvenc együttesének koncertjére kíváncsi, akár csak arra az időre válthat belépőt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.