Hirdetés
. Hirdetés

Nokia 6300: a telefon telefon

|

Teszt részrehajlással: a Nokia 6300 a tesztelő által évek óta használt Sony Ericsson T 610-es soványabb és modernebb testvérének néz ki.

Hirdetés

A tesztkészülék a Nokiától szokásos dobozban érkezett, ám most valamiért külön figyelmet fordítottak a sajtóra, és díszes dobozban küldték el a technikai leírást, egy USB-kulcs pedig mindezt elektronikus formátumban is tartalmazta. Megelőlegeztük a bizalmat, és nem csalódtunk - a Nokia 6300-as pontosan az, aminek mondja magát, vagyis egy alacsonyabb kategóriás, játékra, fényképezésre, telefonálásra és zenehallgatásra kiválóan használható készülék.

A Nokia 6300 rendkívül kellemes telefon, amelyhez sok fémes elemet használt a gyártó. A gombok tapintása is rendkívül jó érzést kelt, bár a nagyobb férfikezeknek talán kicsik a gombok. A készülék hátlapja teljes egészében rozsdamentes acélból van, kétoldalt felül két kis, kívülről láthatatlan pöcök tartja szorosan a telefonon az akkufedőt. Az akkumulátor a Nokiától megszokott BL-4C típusú, 860 mAh-es és líthium-ionos darab. Egy kis ajtót kell felnyitni ahhoz, hogy a SIM-kártyát behelyezzük a telefonba; ezt egyszerűen és gyorsan, gond nélkül meg lehetett tenni. Sokáig kerestük, hol is lehet a a mikro SD memória helye - végül a SIM-kártyával átellenben, a készülék falán kívül találtuk meg. Mivel a kilógó SD kártya vége fekete, beolvad a környezetbe.

n6300.jpg

Ha már a telefon hátoldalánál tartunk, meg kell említeni, hogy itt van a 2 megapixeles kamera, mellette pedig a külső hangszóró. A telefon oldalán kevés a gomb, felül van a ki-be kapcsoló, jobboldalt pedig a hangerősséget szabályozó két gomb. A telefon elején elkülönül a kijelző és a billentyűzet: az előző fekete alapú ezüst szegéllyel, és egy milliméterrel magasabb, mint az utóbbi, amelyik pedig teljesen ezüstszínű. A navigációs gombok elkülönülnek a billentyűzettől. Ha a bal gombot nyomjuk meg, a szöveges üzenet írása indul el, jobbra a naptár bukkan elő, felfelé a fényképezőgép, lefelé pedig a nevek jelennek meg. A kijelző nagy, aktív felülete 4,1×3,2 cm.

A menürendszerben animált ikonok jelennek meg, összesen 14 darab van belőlük. A készülékben nincsenek olyan irodai alkalmazások, mint PDF-olvasó vagy szövegszerkesztő, de a célcsoportnak ez nem is biztos, hogy kell. Van ehelyett EDGE elérés, internetezési és e-mailezési lehetőség, sőt csevegni is tudunk. A 128 megás memóriakártyára egy sor alkalmazást előre telepítettek: ott van például az Opera Mini, melynek segítségével a teljes interneten tudunk böngészni - az alkalmazás tömöríti az adatcsomagokat, és a kisebb méretű odalakat tölti le. Megtalálható a prezentációs program is: a PC-re le kell tölteni a Wireless Presenter nevű alkalmazást, a telefont párosítani kell a számítógéppel, és így a telefonnal Bluetooth-on keresztül lehet a Power Point prezentációk oldalai között lapozgatni.

Jópofa játékok is helyet kaptak a memóriakártyán, a Snake III-at minden Nokia tulajdonos ismeri, a Sudoku a Japánból érkezett, számokat tartalmazó keresztrejtvény, a Soccer 3D-ben pedig teljes futballbajnokságokat bonyolíthatunk le.

A telefonhoz alapból egy headset is jár, ami rádióantennaként is működik. A telefon automatikusan megkeresi a rádióállomásokat, és sorban el is menti őket. Ha nemcsak a sugárzási frekvenciát akarjuk látni, hanem a rádióállomás adatit is, akkor azokat WAP-on keresztül letölthetjük a telefonra. Az állomástár menüpontnál ki kell keresni Európát, majd hazánkat, aztán Budapestet, végül a rádió nevét, ezután pedig az adatlekérés linkre kell kattintanunk. A rádióbeállítások érkezése után azokat elmenthetjük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.