Hirdetés
. Hirdetés

Nokia Aeon - pillantás a mobilok jövőjébe

|

Az LG és Samsung már forgalomban lévő érintőbillentyűs készülékei, valamit a BenQ-Siemens futurisztikus Black Box koncepciója után a finn gyártó is előrukkolt a maga formabontó elképzeléseivel.

Hirdetés

A BenQ-Siemens Black Box fantázianevű mobiltelefon-tanulmánya esetében nemrég már ízelítőt kaphattunk a futurisztikus dizájnötletekből, hiszen a napvilágra került felvételeken szereplő készülék "képes fele" nem más, mint egyetlen hatalmas méretű érintőkijelző. A felületen az elképzelések szerint tetszés szerint helyezhetnénk el a numerikus és egyéb funkciógombokat, illetve bármilyen alternatív (grafikus) kezelőszervet, mint például az MP3-lejátszó gombjait.



Technikai specifikációkkal a BenQ-Siemenshez hasonlóan a Nokia sem szolgált, amikor megjelentetteaz Aeon névre keresztelt koncepciótelefon egyes látványterveit. A képek tanúsága szerint az Aeon kialakítása is jelentősen különbözik a napjainkban eltejedt megoldásoktól, így középtávon is valószínűtlen, hogy hasonló készülékeket a boltok polcain lássuk viszont.



Az Aeon érdekessége szintén az, hogy nem rendelkezik billentyűzettel, az adatbevitel az előlapot széltében-hosszában elfoglaló érintőképernyő segítségével történik. Bár a Nokia Aeon ebben a formában valószínűleg soha nem jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, a hozzá hasonló jövőbeli modellekről szemléletes képet fest.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.