Hirdetés
. Hirdetés

Nokia N73 - bemutatták az N70 utódját

|

Berlinben és Hong Kongban egyszerre mutatták be a finn gyártó legújabb okostelefonját, a Nokia N73-at. Az NSeries legújabb tagja leginkább fotózásra és zenehallgatásra lett kifejlesztve, köszönhetően a 3.2 megapixeles objektívnek és a szeteró hangszóróknak

Hirdetés

A 110x49x19 milliméteres fizikummal megáldott készülék tömege 116 gramm. A beépített digitális Carl Zeiss optikával maximálisan 3,2 (2048x1536) megapixeles fotókat alkothatunk, amelyek fotópapíron akár 25 x 20 cm-es méretben is kinyomtathatóak. A továbbfejlesztett autófókusz funkciónak és a mechanikus zárnak köszönhetően az elkészült képek még élesebbek és élethűbbek lesznek. A videófelvételre is alkalmas eszköz sajnos csak CIF méretben rögzít mozgóképet.

A 2,4 inches, QVGA (240x320 képpont) színű TFT LCD kijelzőn megtekinthetjük a végeredményt, amelyet azonnal továbbküldhetünk e-mailben, Bluetooth-on vagy MMS-ben. A Nokia N73 fényképező jellege a dedikált gombokban csúcsosodik ki, amelyekkel egyszerűen exponálhatunk, nagyíthatunk és kicsinyíthetünk.

A Nokia N73 természetesen 3G kompatibilis, lehetőségünk nyílik a videótelefonálásra is, és mindemellett egy 4 sávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modult is tartalmaz. Az EDGE technológia mellett ismeri a GPRS-t is. A telefon operációs rendszere a Symbian 9.1, amelyhez egy S60 3rd Edition kezelőfelület párosul. A készülék kivállóan alkalmas zenehallgatásra, köszönhetően a sztereó hangkimenetnek és hangszóróknak, illetve az integrált FM rádiónak.

A magas szintű szoftveres felszereltséget jól jellemzi, hogy az elmúlt hetekben már a gyakorlatban is bemutatott Mini Map böngészőt tartalmazza az újdonság, amellyel jóval kényelmesebben tekinthetünk meg web oldalakat, mint korábban. A 42 MB-os belső memóriát miniSD kártyával bővíthetjük.

A Nokia N73 idén júliustól lesz megvásárolható, 140 ezer forint körüli bruttó áron.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.