Hirdetés
. Hirdetés

Nokia N82: már kipróbáltuk!

|

A nonstop Mobil a nemzetközi bemutatóval egy időben, az elsők között jutott hozzá a Nokia új zászlóshajójához.

Hirdetés

A Nokia N82-ről már hetek óta suttognak a jól értesült internetes források, sőt néhány vitatható minőségű kémfotó is megjelent a telefonról. Tegnap, a mai nemzetközi bemutató előtt egy nappal lehetőséget kaptunk, hogy kipróbáljunk és lefényképezzünk egy, a végleges modellhez már közel álló prototípust. Az előzetes fotók nem tévedtek a formát illetően, kézbe véve a készüléket, leginkább az N73-hoz hasonlít az érzés: vaskos téglatesttel van dolgunk, amely azonban nem olyan nehéz, mint amennyire a méretei alapján kinéz - pont kellemes (114 gramm).

A készülék egyik nagy dobása az 5 megapixeles kamera, amely ezúttal Xenon vakut, és az automatikus élességállításhoz, a fényképezőgépekhez hasonlóan, narancssárga segédfényt kapott. A vakuval már sokkal hatékonyabban lehet gyengébb megvilágítású helyeken is fotózni, mint a mobiltelefonokban eddig alkalmazott LED-es fénnyel. Bár hangsúlyozottan prototípusról van szó, az N82 kamerájával készült képek mobilos viszonylatban kiváló minőségűek, ami valószínűleg az alkalmazott Carl Zeiss optikának is betudható. A külső lencsét egyébként mechanikus retesz védi a karcolásoktól, melynek elhúzásával automatikusan kamera-módba kapcsol a készülék. Videofelvételkor VGA felbontásban 30 képkocka rögzíthető másodpercenként, MPEG-4 formátumban.

n82_4.jpg

? Navigáció, első benyomások és rengeteg fénykép ť


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.