Hirdetés
. Hirdetés

Nokia: "nincs B-terv"

|

Teljes mértékben bízik a Windows Phone sikerében a finn gyártó, amely Ázsiába szervezi át a gyártási kapacitásának jelentős részét.

Hirdetés

Habár iparági elemzők szerint a Nokia sokat kockáztat azzal, hogy jövőjét teljes egészében a Windows Phone sikerére alapozza, a finn gyártónál nem gondolják úgy hogy egy kiskaput nyitva kellene hagyniuk. Victor Saeijs, a Nokia európai igazgatója ugyanis a svéd gazdasági napilap, a Dagens Industri kérdésére elárulta, hogy nem rendelkeznek B-tervvel. "A B-terv az, hogy az A-terv működik" - mondta.

 



Victor Saeijs egyébiránt elégedett a cége teljesítményével, annak ellenére, hogy Steve Ballmer korábban elégedetlenségének adott hangot a Windows Phone terjedését illetően. Az európai menedzser elmondása alapján Dániában és Svédországban egyelőre kedvező a Lumia készülékek fogadtatása, amely alapján a létfontosságú tengerentúli piacokon is jó eredményeket remélnek.

Habár B-terv nincs, a Nokia úgy döntött, hogy átszervezi a gyártását. A finn vállalat ugyanis a romániai gyárbezárás után úgy döntött, hogy leépíti a finnországi, a mexikói és - ami a leginkább fájó számunkra - a komáromi üzemét, a gyártást Ázsiába helyezve át.

A magyar leépítésről bővebben a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.