Hirdetés
. Hirdetés

Nokia Programozási Verseny - a győztesek

|

A Budapesti Műszaki Egyetem "Black Pearl" és a győri Széchenyi Egyetem "La Boheme" nevű csapatáé a Nokia pályázatának megosztott első díja.

Hirdetés

A Budapesti Műszaki Egyetem "Black Pearl" csapatának (Siroki Péter, Rácz Hunor) "Ghostship" című pályázata és a győri Széchenyi Egyetem "La Boheme" csapat (Tarján Gábor Zoltán, Pápai Veronika) "OperaHM - operaszöveg letöltése webszerverről mobiltelefonra" című pályázata megosztva kapták az első díjat.

A Nokia Hungary Kft. tavasszal meghirdetett országos szintű programozási pályázatára 36 pályamunka érkezett, melyek többsége Nokia mobiltelefonokon futtatható alkalmazás kifejlesztését tűzte ki célul.

A kijelölt műszaki felsőoktatatási intézményekből (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara, Eötvös Loránd Tudományegyetem, győri Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a veszprémi Pannon Egyetem) összesen több mint 80 nappali tagozatos hallgató dolgozott a pályázatokon.

Az elbírálás kétszintű volt, első szinten minden felsőoktatási intézmény helyben értékelte az első három legjobb pályázatot, az első helyezett 180 ezer, a második 150 ezer és a harmadik helyezett 120 ezer forintos pénzdíjban részesült. A második, országos szinten az összes pályamunka közül a Nokia választotta ki a számára leginnovatívabb, legkreatívabb, legötletesebbnek ítélt műveket. A győztes csapat fődíjként egy egyhetes londoni úton vehet részt, ahol egy mobil konferenciát látogathat meg. Az országos második helyezett csapat 450 ezer, a harmadik helyezett csapat 300 ezer forintos jutalomban részesült.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.