Hirdetés
. Hirdetés

Non-stop programozás a non-profit szervezetekért

|

Idén az IBM 48 órás programozó bajnokságon ismét a legtehetségesebb diákokat keresik a szervezők. A verseny idei újdonsága, hogy non-profit intézmények jelentkezhetnek a bajnokság weboldalán informatikai nehézségeikkel, a tervek szerint pedig a versenyen egy hazai intézmény problémáját orvosolják a hallgatók. A legjobb megoldást az intézmény felhasználhatja meghatározott feltételek mellett. A bajnokság során a 3 fős csapatok idén is az IBM WebSphere és Rational eszközöket használhatják.

Hirdetés

A versenyt 2010. november 5-7. között rendezik meg a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, azonban a felkészülést már most megkezdhetik az érdeklődő hallgatók a megújult programozobajnoksag.com weboldalon. A program kiemelt támogatói a Laptop.hu és az IT Café, együttműködő partnerei az Avnet, az IQSYS, a Polygon, az Etalon, az Intel, a Vodafone, a Mindshare, a RentIT, a Gelbert Nyomda, médiatámogatói pedig az Index, a HWSW, a HUP, a Prohardver, a Computerworld, a PC World és a GameStar.

A regisztrációhoz vezető utat ismét a hallgatóknak kell megtalálniuk. Akik megbirkóztak a feladattal, regisztrálhatnak az oldalon, és szoftvereket, háttéranyagokat tölthetnek le, valamint chatelhetnek a fórumban, hírlevélben értesülhetnek a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkról. A weboldalon a tavalyi első helyezettekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal lesznek gazdagabbak. A különdíjak Nokia E72-es telefonok és iPod-ok formájában találnak gazdára. Mindezeken felül egy csapat tagjai a salzburgi Eisarena lelátójáról szurkolhatnak majd a Red Bull Salzburg jégkorong csapatának. Nem csak a tárgynyeremények miatt érdemes jól szerepelni, hiszen a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy gyakornoki-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.

A nevezésre szeptember 6-tól nyílik lehetőség, az őszi versenyen az első 20 regisztráló csapat indulhat.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.