Hirdetés
. Hirdetés

Nőtt a PC eladások száma

|

Az utolsó negyedévben nem kis meglepetésre növekedett a PC eladások száma. Az még vitatott, hogy ezzel az ipar áthaladt e a pénzügyi válság és a thaiföldi áradások okozta nehézségeken.

Hirdetés

A két vezető piackutató cég, a Gartner és az IDC arra mutatott rá, hogy a becsült 1,2 emelkedés helyett 1,9 százalokkal növekedtek az eladások, melyek számszerűsítve 89 millió eladott darabot jelentenek. Ez az enyhe növekedés számos találgatásra ad okot. Egyesek úgy vélik, hogy a PC ipar túl van az áradások okozta alaktrészhiányon, valamint a pénzügyi válság okozta beszűkült piacon is képes volt állni a sarat. Az IDC elemzője, Loren Loverde állítása az utóbbit mindenképpen alátámasztja, ugyanis szerinte a piac már tavaly év végén talpraállt. Az alkatrészhiány azonban a mai napig hatással van az érkétesítésre. A Low-end gépek kategóriájába mindaddig nehéz lesz betörni, ameddig magasak a merevlemezárak.

 

 


Tőzsdés oldalról egészen máshogy kódolják ennek a negyedévnek a jelentőségét. Hogy mennyire vészes a helyzet az társoldalunk írásából kiderül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.