Hirdetés
. Hirdetés

Nőtt a széles sávról netezők száma

|

Az év első hónapjában 41 ezerrel folytatódott a növekedés, így a hónapban 1,948 millió volt a becsült vezetékes széles sávú internet-előfizetések száma - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ma közzétett gyorsjelentéséből.

Hirdetés

A vizsgált hónapban a hagyományos telefonvonalon széles sávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 805 ezerről közel 804 ezerre csökkent. A gyorsjelentésben szereplő - legnagyobb - kábelszolgáltatók előfizetései januárban 753 ezerre változtak, ez közel 10 ezerrel több, mint az előző hónapban. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 221 ezer előfizetés volt a hónap végén. Így összességében 2011 januárjában a vezetékes széles sávú internet-előfizetések becsült száma 1,948 millió volt (tavaly év végén 1,907 millió).

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes- és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák száma összességében csökkent, januárban ez az érték 2,973 millió volt. A teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma a hónapban 2,261 millió (az előző hónapban 2,279 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 610 ezer (az előző hónapban 598 ezer), míg az IP-alapú hangcsatornák száma 102 ezer (az előző hónapban 101 ezer) volt.

Az idei év első hónapjában a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,77 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,65 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 366 millió, IP-alapon pedig 106 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 158,9 perc volt.

A januári adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 599 ezer számot hordoztak.

Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.