Hirdetés
. Hirdetés

Növekedés az Ericssonnál

|

Növekedett az Ericsson árbevétele a második negyedévben, és a távközlési vállalat beszállna a kanadai Nortelért indult harcba is.

Hirdetés

A második pénzügyi negyedévben az Ericsson egyaránt növelte az árbevételét az előző év azonos időszakához és az előző negyedévhez képest is. Az árbevétel a negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva 11 százalékkal növekedett.

- A világgazdasági klímának a mobil infrastruktúra piacára gyakorolt hatásai most már jelentősebbek, különösen a nyomás alatt álló valutával rendelkező és kedvezőtlenebb hitelkörnyezetben működő piacok esetén - mondta el Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. - Célunk, nevezetesen a 2010 második felétől elérendő 10 milliárd svéd koronás éves költségcsökkentés, változatlan. A negyedévben is jelentős átszervezési változásokra került sor. Továbbra is szem előtt tartjuk tőkeszerkezetünket, és hosszú távú, kedvező feltételekkel rendelkező kölcsönöket alkalmazunk."

A Financial Times szerint a vállalat úgy döntött, hogy beszáll a Nortel vezetéknélküli üzletágáért indított versenybe. Korábban a Nokia Siemens ajánlott 650 millió dollárt érte, majd a MatlinPatterson befektetői vállalat emelte 725 millióra. Az Ericsson ajánlatáról csak annyit lehet tudni, hogy a MatlinPattersonéval azonos vagy magasabb lesz. Az aukciót ma tartják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.