Hirdetés
. Hirdetés

Növekvő érdeklődés: Kárpátalja a világhálón

|

A 2002 novemberében indított Kárpátinfo portálon mostanára annyi informatív anyag gyűlt össze, hogy a nagyobb témakörök külön domaint kaptak.

Hirdetés

Kárpátalján a hétköznapi ember is tapasztalja, ahogy egyre dinamikusabban zajlik a vidék felfedezése. Az országutakon az érdekesebb természeti látnivalók, történelmi emlékhelyek környékén gyakran találkozhatunk külföldi rendszámú turistabuszokkal, személyautókkal. Ami viszont kevésbé látványos: a virtuális térben is mind nagyobb érdeklődés mutatkozik a vidék iránt. Mindez nem véletlen, hisz a turista, mielőtt nekivágna az útnak, tájékozódik, bőséges és pontos információhoz pedig természetesen az interneten keresztül a legkönnyebb hozzájutni.

Nagy fába vágta a fejszéjét, aki azt tűzte ki célul, hogy mindaz, ami Kárpátaljával kapcsolatosan érdekes lehet az érdeklődők számára, felkerüljön a világhálóra. Persze nem egyszerre, hanem fokozatosan - mondta Szoboszlai István, a Kárpátinfo főszerkesztője. Elkészültek a települések, a járások bemutatkozó oldalai, melyek bőséges képanyaggal illusztrálva mutatják be a vidék jellegzetes természeti látnivalóit vagy a történelmi emlékhelyeket. Némelyikről rövid videofilm is készült, ami szintén megtekinthető a portálon. Később múzeumok, tájházak, emléktáblák, turistaútvonalak, majd vendégházak és motelek - ez utóbbiak elérhetőségét is közölve - bővült a paletta.

Emellett elkezdődött a megyében működő alkotók, illetve az általuk létre hozott egyesületek bemutatkozó oldalainak elkészítése. Felkerülnek az internetre a Kárpátalján működő civil szervezetek is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megadva pontos elérhetőségüket, megjelölve legfontosabb céljaikat és törekvéseiket, felvegyék a kapcsolatot a világ más, távolabbi vidékein működő, hasonló profilú intézményekkel. De aki a kárpátaljai ásványviz-forrásokról, szanatóriumokról, vagy az itteni horgászati, vadászati lehetőségekről, esetleg a hagyományos ételekről, tájjellegű borokról szeretne megtudni bővebbet, annak szintén érdemes felkeresnie az oldalakat. A Kárpátinfo naponta jelentkezik friss hírekkel, tudósításokkal is, ennek köszönhetően már százak keresik fel naponta a portált, több ezer oldalt letöltve. Számukra segítik az eligazodást a Kárpátinfo hetilap és más helyi újságok fontosabb cikkei, melyek szintén helyet kapnak az oldalakon.

Az összegyűjtött információ mennyisége miatt a nagyobb témakörök külön domaint kaptak: az internetes, napi friss információval szolgáló újság, a www.karpatinfo.net címen található, míg például a turizmussal kapcsolatos témákról a www.karpataljaturizmus.netwww.karpataljaturizmus.net címen olvashatók bővebben. A hatalmas képanyag - több mint 9 ezer felvételről van szó - téma szerint csoportosítva a www.karpataljakepek.net címen található meg. Akik szeretnék elmondani véleményüket a cikkekkel kapcsolatban, vagy másokkal is meg akarják osztani a kárpátaljai látogatásuk során tapasztaltakat, illetve "csak" beszélgetni szeretnének, felkereshetik a fórumot a www.karpataljaforum.net címen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.