Hirdetés
. Hirdetés

Nyakunkon az egységes e-könyv szabvány

|

Az e-könyvek, azaz az elektronikus könyvek nem túl sikeresek, mert kevesen vannak, akik rendelkeznek az olvasásukra alkalmas eszközzel.

Hirdetés

Ha megvizsgáljuk a jelenlegi lehetőségeket, az eredmény meglehetősen lehangoló: a Microsoft Reader mobil eszközökön és asztali gépeken egyaránt magára hagyottan haldoklik, és e tény felett - a teljesen kiábrándító DRM (digitális jogvédelem) beépítés miatt - különösebben nem is érdemes könnycseppeket hullatnunk.

Hasonlóképpen gyorsan elhalnak a hardveres megoldások is, függetlenül attól, milyen nagy cég áll a bevezetésük mögött. A legnagyobb gond azonban más: elektronikus könyvek számos formátumban léteznek, ám sokat közülük csak egy adott formátumban lehet elérni.

Úgy tűnik, ennek az áldatlan állapotnak lassanként vége, ugyanis az e-book ipar megállapodott az e-book szabványokban. A megállapodást még nem véglegesítették, mindazonáltal a szabványosítás irányába tett lépések következtében a kiadók már nem fognak egyedi megoldások kidolgozására kényszerülni. Ez máris komoly előrelépést jelenthet az iparágnak.

Ha a remények valóra válnak, hasonló folyamat játszódhat le itt is, mint a zenében szabvánnyá vált MP3-formátum esetében, így az elektronikus könyvek forgalmazása és felhasználása jelentősen leegyszerűsödhet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.