Hirdetés
. Hirdetés

Nyílt forráskódú laptopdizájn

|

A VIA kedden tette közzé olcsó laptopjának technikai paramétereit. A Wimax támogatással ellátott gép nyílt forráskódú licenccel érkezik, célja, hogy könnyítse a tervezők munkáját.

Hirdetés

A CAD (computer aided design) fájlokat az Openbookhoz ingyen tölthetjük le, és a Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 licencszerződés alapján használhatjuk, megoszthatjuk vagy szabadon módosíthatjuk. Richard Brown, a VIA marketingigazgató-helyettese szerint a vállalat érdeklődéssel várja a felhasználók visszajelzéseit, és kíváncsiak arra, hogyan fogadják az elképzelésüket.

Az Openbookban a VIA 1.6 GHz-es C7-M processzorra és a VX800-as chipkészletre épül, ehhez jön a 8,9 hüvelykes, 1024×600 felbontású kijelző és a minimum 80 GB merevlemez. Az alapmodell Wi-Fi és Bluetooth támogatást kap. Opcionálisan választható az AGPS (Assisted GPS), a Wimax, az EV-DO (Evolution Data Optimized), a HSPA (High Speed Pocket Acess), és a WCDMA (Wideband Core Division Multiple Acess) támogatás.

Az egy kilogramm tömegű Openbook teljes billentyűzettel büszkélkedhet, a 2 GB-nyi DDR RAM fér bele, 2 megapixeles kamerát rejt, memóriakártya-olvasóval is ellátják. A négy cellás akku 3 óra működési időt garantál. Alkalmas lesz Windows XP, Windows Vista és Linux (G/OS, SuSE Linux és Ubuntu) futtatására.

via_openbook.jpg

Az Openbook külseje némileg hasonlít az Everex Cloudbook Maxra, melyet áprilisban mutattak be a CTIA Wireless kiállításon. Brown szerint a két laptop kinézete között fontos eltérések vannak. A különbségek főként a Sprint, a Cloudbook Max megrendelőjének határozott kérésére jelentek meg a dizájnban.

Az Openbook várhatóan a harmadik negyedévben kerül piacra, konfiguációtól függően 500-800 dolláros fogyasztói áron.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.