Hirdetés
. Hirdetés

Nyom nélküli, diszkrét böngészés

|

Nem hagy nyomot maga mögött, nem kell telepíteni és rendkívül kicsi a mérete annak a csütörtökön bemutatott legújabb, Browzar nevű böngészőnek.

Hirdetés

Csütörtök óta regisztráció nélkül, ingyenesen letölthető az amúgy is sokszereplős böngészőpiac újonca, a rendkívül kis méretű, 264 k-s internetes böngésző. A Browzar névre keresztelt program - amellett, hogy telepítés nélkül használható - nem menti el azoknak az oldalaknak az adatait, amelyeket a felhasználó meglátogat, nem tartja észben a meglátogatott weboldalak címeit, nem menti el a cookie-kat, és a cache-ben sem rögzíti az oldal tartalmát, hogy a következő látogatáskor az oldal letöltése gyorsabb legyen.

Az Internet Explorertől és a Mozilla Thunderbirdtől (hogy csak a két legnépszerűbb böngészőt említsük) eltérően a Browzar automatikusan törli az internet cache-t, az oldalletöltések kronológiáját, és nincs meg benne az a lehetőség sem, hogy a szoftver automatikusan kiegészítsen egy keresőszót vagy internetes címet a korábban megadottak alapján.

Ha ezt a böngészőt használjuk, akkor semmilyen nyomot sem hagyunk magunk után, ha valaki leül gépünkhöz, akkor nem tudhatja meg, milyen oldalakra látogattunk el. A böngésző kifejlesztője, Ajaz Ahmed szerint például a párkereső oldalak látogatóinak 35 százaléka házasságban él, ezt a virtuális félrelépést biztosan szívesen titokban tartanák.

Ajaz Ahmed nem ismeretlen az IT világban, ő találta ki és működtette Nagy-Britannia első ingyenes internet szolgáltatóját, a Freeserve-et, amit 2001-ben 3 millió dollárért eladott a France Télécom tulajdonában lévő Wanadoo-nak.

A böngésző béta változata egyelőre Windows operációs rendszer alatt fut, de hamarosan megjelenik a Mac OSX-es és a Linuxos változat is. A fejlesztő szerint a szoftvert vélhetően a többek által igénybe vett számítógépeken fogják használni, például azokon, amelyek internetkávézókban működnek. Annak ellenére, hogy a netes böngészés titkos és diszkrét marad, az emberek nem lesznek láthatatlanok a neten, az internet szolgáltatón keresztül a hatóságok továbbra is megtalálják az adott gépet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.