Hirdetés
. Hirdetés

Nyomtatás mobiltelefonnal

|

Ha bejön a Zink Imaging számítása, a zsebünkben hordhatjuk a nyomtatónkat - önálló készülék formájában, vagy akár egy kamerás telefonba építve.

Hirdetés

Az amerikai Zink Imaging ma mutatja be új "zero ink" (vagyis tinta nélküli) nyomtatási eljárását a Demo 07 technológiai konferencián. A ZINK lényege, hogy a nyomtató nem használ festékkazettát, szalagot vagy tonert, helyette a hordozófelületbe kék, sárga és bíbor festékkristályokat ágyaznak három rétegben. A nyomtatófej ezeket a rétegeket melegíti fel, az eljárás pedig a melegítés mértékével és időtartamával operálva teszi különböző mértékben láthatóvá az egyes színeket.



A technológia viszonylag egyszerű (ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy olcsó is), így a Zink Imaging szerint lehetővé teszi a kabátzsebben hordható, vagy éppen a kamerás mobiltelefonba építhető nyomtatóegységek gyártását.



A vállalat vonatkozó oldala január 31-én, a konferencián megtartott bemutató után lesz elérhető a www.zink.com címen.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.