Hirdetés
. Hirdetés

Offenzívában a Motorola

|

A Motorola eltökéltnek látszik, hogy jövőre ismét profitot termeljen, de a piaci részesedés növelése nem prioritás.

Hirdetés

A Motorola egykor szárnyaló mobiltelefon-üzletága az elmúlt két negyedévben veszteséges volt, ezért a vállalat drasztikus költségcsökkentésbe kezdett, beleértve több ezer munkahely megszűntetését. Tom Meredith, a Motorola pénzügyi vezetője nemrég a pénzügyi elemzőknek tartott beszámolót New York-ban, ahol elmondta: terveik szerint 2008-ban a vállalat minden üzletága nyereséges lesz.

razr2kis.jpg

Ed Zander vezérigazgató kitért a piaci részesedés kérdésére is. A Motorola jelenleg harmadik helyen áll a Nokia és a Samsung mögött, ezen szeretne változtatni. Ugyanakkor hozzátette: a piaci részesedés növelését nem mindenáron fogják hajszolni. A vezérigazgató elmondta, hogy a Motorola már megszüntette tevékenységét több olyan piacon, ahol a nyeresége minimális vagy nulla. "Az emberek azt kérdik, hogy mit tervezünk a húszdolláros telefon ügyében. A válaszom: semmit. Ez nem a mi piacunk" - szögezte le. A Motorola a minőségi, magas profitrátájú termékekre fog koncentrálni, mint amilyen a nemrég piacra dobott Razr2 (képünkön), amelyet - Zander szerint - jól fogadtak a szogáltatók és a vásárlók.

A Financial Times beszámolója szerint több Motorola-vezető hangsúlyozta, hogy nem szabad egyetlen típus sikerére építeni, hanem a termékportfólió minden elemére egyforma figyelmet kell szentelni. "A dolog nem egyetlen csodatermékről szól. Folyamatosan fenn kell tartanunk az érdeklődést, új termékek újabb és újabb hullámát kell indítanunk" - mondta Stu Reed, a mobil üzletág frissen kinevezett vezetője. A vállalat vezetői ugyanakkor gondosan ügyeltek arra, hogy ne közöljenek semmit az új készülékekről, annyit azonban elmondtak, hogy egy új sorozat várható egy hónapon belül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.