Hirdetés
. Hirdetés

Officejet: a takarékosság mellé ePrint

|

Eddig is elfelezett költségekkel kecsegtette a kisválllatokat az Officejet sorozat, amely megújulva most már internetes nyomtatási lehetőséget kínál akár A3-as méretben is. Mekkora előnyt jelent az ePrint?

Hirdetés

Új Officejet termékeket jelentett be a HP. Az ePrint kopatibilis nyomtatók között A3-as készülék is akad.

A sikeres előd, a HP Officejet Pro 8500-as sorozat kisebb terhelésű irodák, munkacsoportok számára adott lehetőséget az olcsó nyomtatásra, közel lézernyomtató minőségben és a lézernyomtatók legtöbbjét maga mögé utasító költségekkel. Csak a drága, nagy terhelhetőségű, akár milliós összegekért beszerezhető folyosólakó óriásprinterek vették fel igazán a versenyt nyomatköltségben az Officejet Pro sorozattal, amely havi néhány ezer oldalas terhelésig képes ezt az előnyt biztosítani.

Most megújult az Officejet Pro sorozat a HP Officejet Pro 8500A e-All-in-One és a a HP Officejet Pro 8500A Plus e-All-in-One megjelenésével. Mindkettő multifunkciós berendezés, az Officejet Pro-kra jellemző fejlett tintasugaras nyomtatóművel, külön cserélhető patronokkal és hosszú élettartamú, de cserélhető fejjel. Nyomtatási sebességük 15, illetve 11 oldal/perc monokróm illetve színes lézernyomtató minőségű dokumentumok esetén, tartalmaznak Ethernet és Wi-Fi csatlakozást, faxot és dokumentumadagolót is.

A Plus változat nagyobb érintőképernyővel, 50 lapos és kétoldalas dokumentumadagolóval, CopySmart másolat minőségjavító funkciókkal dicsekedhet. Itthon októbertől lesznek elérhetők, a 8500A ára 80 ezer, a 8500A Plus ára 112 ezer forint körül várható.

Nagyobb méretben is

A 8×13 cm-től 33×48 cm-ig (A3+) terjedő méretű professzionális üzleti nyomtatásához vezetékes vagy vezeték nélküli többfunkciós rendszert kereső vállalatoknak készült a HP Officejet 7500A széles formátumú e-All-in-One. Ez a HP szerint a világ első webes csatlakozással rendelkező széles formátumú többfunkciós nyomtatója, amely a gyártó ígérete szerint alacsonyabb költségeket kínál más széles formátumú nyomtatókhoz képest. Ez a készülék az Officejet (nem Officejet Pro) vonal hagyományait folytatja, külön cserélhető tintákkal és fix fejjel.

Fax, másolási és szkenner funkciót nyújt a HP Officejet 7500A, amely lézernyomtatókéhoz hasonló sebességgel dolgozik: 10 fekete-fehér és 7 színes oldalt állít elő percenként. 150 lapos papírtálcával és 35 lapos lapbehúzóval (ADF) , memóriakártya-nyílásokkal, 6 cm-es érintőképernyős kijelzővel és CopySmart megoldásokkal is rendelkezik. A széles formátumú vezeték nélküli eszköz áramfogyasztása akár 40 százalékkal is kisebb lehet a hasonló lézernyomtatókénál. A nyomtató 2011. februárjától lesz kapható hazánkban.

Jó, de mi az az ePrint?

A HP ePrint technológiája minden nyomtatóhoz hozzárendel egy e-mail címet, amelyen keresztül egyszerűen lehet nyomtatni akár az irodában, akár út közben. Az irodába látogató ügyfelek és kollégák is kényelmesen nyomtathatnak - külön meghajtóprogramok vagy más szoftverek telepítése nélkül. Mindez úgy lehetséges, hogy a nyomtatóhoz rendelhető egy e-mail cím, amelyet csak a tulajdonos ismer és azok, akikkel azt megosztja. Az erre a címre érkező küldemények szövegét és a csatolt DOC, PDF és JPG állományok tartalmát is önállóan kinyomtatja a készülék - persze csak ha biztosított az internet hozzáférés egy (készüléktől is függően) vezetékes vagy Wi-Fi routerrel.
(Az első itthon is kapható ePrint kompatibilis kis multifunkciós tesztjéről laptársunk, a PC World szeptemberi számában is olvashatnak.)

Az ePrint másik oldala, hogy a készülék tudása alkalmazásokkal bővíthető (www.hp.com/go/ePrintcenter). Ezeket nem a felhasználónak kell elkészítenie, kiválaszthatók a HP nyomtató adminisztrációs ePrint weboldaláról. Az alkalmazások áttöltődnek a nyomtatóra és az érintőképernyőn vezérelhetők, így összetettebb feladatok oldhatók meg a PC használata nélkül. Nem csak nyomtatásra - pl. naptárkészítés, kivágók, kreatív projektek - hanem szkennelésre hivatott alkalmazások is léteznek, így Google Documents-be is beolvashatunk. Az alkalmazáskészlet országonként változik valamelyest, van olyan kiegészítő is, melyhez tetszőleges RSS forrás megadható.

?Először az otthoni, majd a kisvállalati szegmensben is elfogadott normává tesszük a webes csatlakozással végzett nyomtatást" - hangsúlyozta David Joseph Ryan, a HP Képalkotási és nyomtatási divíziójának tintasugaras és webes megoldásokért felelős EMEA-régióbeli alelnöke. Ryan szerint az ePrint funkciókat kínáló üzleti tintasugaras nyomtatókkal a kisvállalatok számottevően javítani tudják produktivitásukat.

Az ePrint nagyon új dolog, az itthon kapható megoldások közül eddig csak a Lexmarknál láthattunk (Lexmark Platinum Pro 905 teszt) egy hasonlóan letölthető alkalmazásokkal dolgozó modellt, ám internetes e-mail nyomtatás nélkül. Vetélytárs tehát nemigen van és valóban meghajtó program telepítése nélkül nyomtathatunk vele távolról, no és az alkalmazások - habár egyelőre nem magyar nyelvűek és hiányoznak a magyar hírnyomtató appletek - könnyebbé tehetik a munkát, tehát előnyt jelent az ePrint. Van még eloszlatni való aggály a biztonsággal kapcsolatban, mi van, ha valaki megszerezte a nyomtató e-mail címét illetve ha a fehér címlista egyik feladójának álcázza magát?


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.