Hirdetés
. Hirdetés

Offline is használható a Google Docs

|

Szöveges dokumentumainkat ezentúl internetelérés nélkül is szerkeszthetjük az ingyenes Google-alkalmazással.

Hirdetés

 

googledocs_.jpg
A Google Docs 2005 nyarán született meg: akkor még Writely néven működött az Upstartle által készített ingyenes, webes szövegszerkesztő. 2006 elején a Google felvásárolta az akkor négy főből álló fejlesztőcsapatot, és időközben elkészítette a Google Spreadsheet alkalmazást.

 

2007 februárjában már Google Docs néven volt elérhető a program, amely később a prezentációk készítésére alkalmas modullal is kibővült. Az internetes szerkesztőprogram mostantól offline is használható.

 

Az alkalmazás bármelyik asztali számítógépről használható lesz, még ha az az adott pillanatban nem is kapcsolódik az internethez. Mindezt a Google Gears teszi lehetővé, amely egy böngészőhöz telepíthető plugin.

 

Ennek a programnak hála a Docs offline is elindítható, ám netkapcsolat esetén a használt dokumentumokat az asztali gépre tölti. Amikor a felhasználó újra online lesz, a két verziót automatikusan szinkronizálja az alkalmzás.

 

googledoclist.jpg

 

Mindez azt jelenti, hogy munkánk végeztével nem kell többé lementeni a dokumentumokat, majd később a bejelentkezés után az asztali programban módosított változatot feltölteni.

 

Sajnos az offline szerkesztés lehetősége egyelőre csak szöveges fájlok esetében lehetséges, a táblázatok és prezentációk ilyen formában való kezelése még nem támogatott.

 

Kyle McNabb, a Forrester Research egyik elemzője szerint a Google Docs és Gears alkalmazásoknak hála sok olyan felhasználó választhatja az ingyenes dokumentumszerkesztőt, aki nem rendelkezik Microsoft Office programcsomaggal, vagy nem szeretne áldozni rá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.