Hirdetés
. Hirdetés

OKI MB480 teszt

|

Erőteljes felépítés, 3 év garancia és nagy sebesség fekete-fehérben.

Hirdetés

A szokásos OKI designt követi az MB480, a gyártó egyik legújabb monokróm multifunkciós LED nyomtatója. Duplex nyomtatás, másolás, akár színes szkennelés és faxolás szerepelnek a tevékenységlistán. USB, párhuzamos vagy Ethernet csatlakozáson közelíthető meg a készülék. Az igen egyszerű kezelőpanel öt soros folyadékkristályos kijelzővel egészül ki, hasznát vesszük nem csak beállításoknál és faxoláskor, hanem a címlista kezelésében is.

 

 

oki_mb480_panel
 

 

 

Hozza a monokróm lézernyomtatók metsző kontrasztját az OKI LED technológiája, amiben szerepe lehet a natív 1200×1200 dpi felbontásnak is. A meghajtóprogramban megtaláljuk a szokásos beállításokat (N-Up, poszter, vízjel, stb.), grafikai szintű árnyalatképzést azonban ne várjunkk el az irodai célra tervezett készüléktől. Hamar üzemkész azonban, hideg állapotból is 27 másodperc alatt elkészült az első oldal, meleg állapotból csak 7 másodpercet kellett várnunk a kézhezvételig. Nagyon gyors a készülék, egy kevéssel még túl is teljesíti a hivatalosan megadott 28 lap/perces teljesítményt. A duplex nyomtatás csökkenti valamelyest a tempót, de í]y is több, mint 13 lap/perc sebességet mérhettünk.

 

 

oki_mb480
 

 

 

4800 DPI-s, színes síkágyas szkennert építettek a készülékbe, amihez jól jön az 50 lapos, egyoldalas, de gyors dokumentum adagoló. A szkenner nem fotólaboratóriumi célokat szolgál, de irodai dokumentumokhoz és alkalmi fotóbeolvasásra teljesen megfelelő. LDAP kompatibilis lévén könnyen használatba vehetjük a vállalati címjegyzéket az MB480-nal, így elég egyszerű a készülék paneljéről indítani lapolvasást mappába, FTP kiszolgálóra és e-mailbe.

PC-ről is lehetséges a beolvasás TWAIN rendszerben. Több sablont definiálhatunk a TWAIN meghajtóban, különféle beállításokkal, ha az egyszerű üzemmódot használjuk, ami gyors munkát tesz lehetővé. A részletes kezelőfelületen lehetőség van több terület beolvasására is, ám sajátos módon nem szabhatunk meg területet, a legkisebb beolvasható méret A5.

 

oki_mb480_driver1
 

 

 

oki_mb480_twain_advanced
 

 

 

oki_mb480_twain1
Nagyon bőséges a szoftvermelléklet, a ScanSoft OmniPage SE-t kihasználhatjuk nem csak kifejezett OCR feladatokhoz, hanem kereshető PDF állományok készítéséhez is. Asztali szoftverként hasznos ajándék még a Template Manager, ami egy kiadványszerkesztő feliratok, poszterek, névkártyák és meghívók házon belüli elkészítéséhez. Adott a lehetőség a nyomtatás kontrolljára és a távoli felügyeletre is.

Mindössze két kellékanyag kell az MB480-hoz, a 25 000 oldal élettartamú fotóhenger és a toner. Utóbbi 3500, 7000 és 12 000 oldalas kiszerelésben kapható (ISO értékek), azaz választhatunk, hogy egyszerre csak kevesebbet áldozunk kellékanyagra és fajlagosan kicsit drágábban nyomtatunk, vagy befektetünk a nagykacitású tonercsomagba az alacsonyabb lapköltség érdekében. Legjobb esetben 5,3 Ft-os kellékanyag költség jelentkezik, ami nem kiemelkedően kedvező ebben az árkategóriában.

Nemrég nyerte el a gyártó három nagy gyára is a CarbonZero minősítést, ami mindenképpen pozitívumként említhető. Gyakorlatiasabb vásárlók azonban inkább a nagy teljesítményt, az ingyenesen 3 évre kiterjeszthető garanciát és a szokatlanul gazdag szoftvermellékletet sorolnák a fő szempontok közé.




 

 

 

 

okimb480koltsegek.png
 

 

 

 

Értékelés

 

OKI MB480

Előny: 3 év garancia, jó teljesítmény, bőséges szoftvercsomag, nyomtatás kontroll

Hátrány: Irodai színminőségű szkenner

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 3,5

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.