Hirdetés
. Hirdetés

Okos napszemüveg a felhőben

|

Az Intel két kutatási központban is a fogyasztónak szánt és felhőben működő eszközökkel foglalkozik. Harminc millió dollárt fordít erre.

Hirdetés

Napszemüveg
Napszemüveg

Az Intel az amerikai Carnegie Mellon egyetemen két olyan kutatóközpontot is nyit, melyben a felhőben működő fogyasztói elektronikai eszközöknek valós idejű információval ellátását fogja kutatni. A vállalat 30 millió dollárt szán erre a célra.

A központokban olyan technológiákat kutatnak majd, mellyel könnyebb feldolgozni a több millió eszközből beérkező adatokat, illetve melyek segítségével releváns adatokat küldenek vissza az eszközökhez. Például egy futurisztikus napszemüveg a kidolgozandó technológia segítségével kapna információt arról a termékről, melyet viselője épp megtekintett - a közvetítő csatorna nyilván az internet lenne.

Az Intel több millió dollárt fektetett már a vizuális számítástechnikába, de nemrég a felhő alapú informatikára összpontosít kutatásaiban is. A vállalat eddigi felhő jelenléte a szerver oldali adatok feldolgozására fókuszált.

A cégek az elmúlt időben nagy figyelmet fordítanak a felhő alapú kutatásoknak. Nemrég a Dell és a HP is szinte egyidőben jelentették be, hogy Kínában nyitnak cloud computinggal foglalkozó központokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.