Hirdetés
. Hirdetés

Olcsó helyi telefon Indiában

|

Gyorsan növekszik az indiai mobiltelefongyártás, tavaly 5 milliárd dollár értékben készítettek a hordozható telefont a szubkontinensen.

Hirdetés

Tavaly India 31 millió darab mobiltelefont gyártott, ezek piaci értéke 5 milliárd dollár volt. A Gartner jelentése szerint 2006 és 2011 között évente átlagosan 25 százalékkal bővül ez a piac, a legyártott darabszám eléri majd a 95 milliót. 2007-re a Gartner azt jósolja, hogy darabszám tekintetében 68 százalékkal nő az indiai gyártás, érték tekintetében pedig 65 százalék lesz a növekedés.

Mindezt az indiai mobilelőfizetők igen gyorsan bővülő tábora is elősegíti. Az országban idén májusban 6,57 millió új előfizetőt számoltak össze, ami azt jelenti, hogy összesen 178 millióan mobiltelefonálnak - áll az Indiai Távközlési Hatóság adatai között. Áprilisban 6,11 millióval több előfizető lett.

A legtöbb multinacionális készülékgyártónak, mint például a Nokiának, saját gyártósora van Indiában. A Sony Ericsson kiszervezte mobiltelefongyártását a Flextronics és a Foxconn cégekhez. A gyártók döntését, hogy helyben készítsék el készülékeiket nagyban befolyásolta az állam tulajdonában lévő nagy szolgáltató, a Bharat Sanchar Nigam döntése, miszerint csak helyi gyártóktól vásároljanak a beszállítói.

A Gartner szerint az indiai mobiltelefonpiac érdekessége, hogy a nagy gyártók dominanciája mellett a helyi, ultraolcsó mobiltelefon (ULCP) márkák is hódítanak. A Reliance Communications nevű szolgáltató máris eladott egymillió darabot a saját nevét viselő Classic sorozatú telefonból. A telefont májusban dobták piacra, 19 dollárba kerül (3500 forint).


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.