Hirdetés
. Hirdetés

Olcsóbb lesz a Mac-es Office

|

Az október végén érkező Office for Mac 2011 jelentősen farag a 2008-as kiadások áraiból.

Hirdetés

A Microsoft sajtóközleményében bejelentette az október végén megjelenő Office for Mac 2011 csomagok hivatalos árait, amellyel párhuzamosan - az Office 2010-hez hasonló - előértékesítési akciót hirdetett. Utóbbi lényege, hogy az Office for Mac 2008 vásárlói bizonyos kereskedőknél ingyenes frissítést igényelhetnek az irodai programcsomag hamarosan megjelenő új verziójára egészen november 30-ig.

 

 

 

 

Az előértékesítési akció szépen hangzik, de valószínűleg kevesen fognak élni vele. Az Office for Mac legújabb kiadása ugyanis miden változat esetén olcsóbb lesz, mint a jelenleg forgalomban lévő variánsok. Azaz aki él a frissítési akcióval, az gyakorlatilag felárat fizet a Mac-es Office csomagért.

Az otthoni felhasználóknak szánt Home and Student - amely tartalmazza a Word, az Excel, a Powerpoint és a Messenger Mac-es alkalmazásait - például 119 dollárba (jelenlegi árfolyamon körülbelül 25 ezer forintba) fog kerülni, miközben a jelenleg forgalomban lévő 2008-as változatért 150 dollárt kell kifizetni.  Sőt e változatnak lesz egy három licences családi csomagja, amely 149 dollárba fog kerülni (32 ezer forint), ám a hazai felhasználók számára nem biztos, hogy e opció elérhető lesz, főként, hogy a Windows 7 családi csomagja sem érkezett meg Magyarországra.

A vállalkozásoknak szánt Home and Business kiadásnál még nagyobb a különbség. A 2008-as változat ugyanis jelenleg 400 dollárba kerül, miközben az új Mac-es Office ugyanezen változata egy licenc esetén mindössze 199 dollár lesz (42 ezer forint). Két gépre telepíthető változata pedig 279 dollárba (59,500 forint) fog kerülni. Újdonság, hogy az utóbbi kiadásban már helyet kap az Entourage helyébe lépő Outlook levelező kliens, amely a hírek szerint tartalmazni fogja a Windowsos társának legtöbb újdonságát.

Végezetül a harmadik, felsőoktatásban tanulók számára elérhető Academic kiadás 99 dollárba (21 ezer forint) fog kerülni, s tartalmazni fogja a Home and Business csomagban megtalálható összes alkalmazást. Megkötés azonban esetében, hogy csak szerződött felsőoktatási boltokban lesz megvásárolható.

A Microsoft bejelentése alapján az Office for Mac 2011 több mint 100 országban jelenik majd meg, s összesen 13 nyelven lesz elérhető. Köztük angol, dán, holland, finn, francia, német, olasz, japán, norvég, spanyol és svéd felülettel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.