Hirdetés
. Hirdetés

OLED-et a csillárba is

|

A Philips szerint az OLED a világítástechnikában jövőre nagyot alkothat.

Hirdetés

Amikor a LED-et elsőként vetették be az utcai lámpákban, akkor az eredmény nem lett túl meggyőző, és a fogadtatás sem volt az igazi. Amikor a hó teljesen beborította a LED-eket, a forgalommal egyből problémák adódtak. Ez persze nem jelenti azt, hogy végül a LED-es világítás ne lehetne sláger, legalábbis a gyártók egyelőre erre alapoznak. 

A Philips szerint 2014-ben érkezhet el a nagy siker ideje, amikor is bevetik a LED egy továbbfejlesztett formáját, az OLED-et. Az OLED-ek fénysűrűsége már az idén eléri a 4300 cd/négyzetmétert, míg a fényerő hatékonysága 45-60 lm/wattra ugrik. 

A Philips szerint ilyen feltételek mellett már akár igazi aranybánya is válhat az OLED-es világítási eszközökből, főleg, ha a jövő év elejére már sikerül a hatékonyságot wattonként 90 lumenre emelni, a fénysűrűséget pedig 5000 cd/négyzetméterre. A 20 000 órás élettartamot 2015-ben sikerülhet áttörni. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.