Hirdetés
. Hirdetés

Önkritikát gyakorolt a Microsoft

|

A cég elismerte, hogy néhány Windows 10 PC-re tényleg a tulaj szándéka és akarata ellenére került fel a Fall Creators Update.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft megint sok kritikát kapott, amiért erőszakosan kényszerítette a régi Windows 10 változatokat futtató rendszerekre a Fall Creators Update-et (v. 1709). A frissítés bizonyos gépeken még akkor is megtörtént, ha a Windows Update ki volt kapcsolva.

A cég most elismerte a kényszertelepítéseket, és hozzátette, hogy mindez egy bizonyos "probléma" miatt történt, amit már korrigáltak.

Közleményében a Microsoft azt mondja, hogy azok felhasználók, akik akaratuk ellenére kapták meg az új rendszert, a frissítés időpontjához képest tíz napon belül visszatérhetnek a korábbi változathoz a Frissítés és biztonság oldal Helyreállítás moduljába belépve.

A cég egyébként március elején frissítési figyelmeztetéseket kezdett megjeleníteni a 2015. júliusában kiadott eredeti Windows 10 változatot, valamint a Windows 10 November Update-et, az Anniversary Update-et és a Creators Update-et futtatók gépein. Ezt néhányan fenyegetésként fogták fel, pedig a Microsoft szerint pusztán arra akartak figyelmeztetni, hogy biztonsági szempontból milyen fontos a rendszer naprakészen tartása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.