Hirdetés
. Hirdetés

Online tabletboltot nyit a Google?

|

A kiszivárgott hírek szerint a Google új online boltjában a nehézsúlyú gyártói partnerek - köztük a Samsung és az Asus - táblagépeit forgalmazzák majd. A cél az Android operációs rendszer népszerűsítése.

Hirdetés

A Wall Street Journal értesülési szerint új online áruházat indít a Google: a webshopban a nagy gyártók tabletjeit – köztük Google-márkás termékeket – árulják majd.

A cikk szerzője meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja: a keresőóriás a webáruház elindításával szeretné megtámogatnii az Android operációs rendszert használó táblák adoptációját.

Az online bolt megnyitásának pontos időpontját egyelőre nem tudni; a Google nem kommentálta a lap értesüléseit. A Wall Street Journal szerint a táblagépeket a cég kiemelt partnerei, köztük a Samsung Electronics és az Asustek Computer fogja gyártani.

Az elmúlt években az Android operációs rendszert használó okostelefonok hatalmas népszerűségre tettek szert a fogyasztók körében; ám a tabletek piacát egyelőre az Apple iPadje dominálja. A Google számára kiemelten fontos lenne, hogy piacot raboljon az Apple-től – annál is inkább, mivel így a fejlesztők számára is vonzóbbá tehetné saját operációs rendszerét. „A céljuk egyértelműen az, hogy a lehető legtöbb Android operációs rendszert használó eszközt adják el” - húzta alá Bob O'Donnell, az IDC elemzője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.