Hirdetés
. Hirdetés

Oracle: a Google 2,6 milliárd dollárral tartozik

|

Egy a kaliforniai körzeti bíróságához benyújtott dokumentum szerint az Oracle kártérítési szakértője 2,6 milliárd dollárra taksálja azt az összeget, amivel a Google tartozik a cégnek a Java-jogok állítólagos megsértése miatt.

Hirdetés

Az Oracle kedden nyújtotta be a Google állítólagos szabadalomsértése miatti hivatalos kártérítési igényét az Egyesült Államok kaliforniai körzeti bíróságához. A cég által követelt 2,6 milliárd dolláros összeg közel áll a Google által korábban említett 1,4 és 6,1 milliárd dollár közötti summához; a keresőcég szeretné, ha a bíróság nem venné figyelembe az Oracle vezető kártérítési szakértője, Lain Cockburn által elkészített szakvéleményt.

Az Oracle tavaly perelte be a Google-t. A vállalat azt állítja, hogy a keresőcég az Android mobil operációs rendszer kifejlesztése során több Java-szabadalmat is megsértett. A gyártó tavaly vásárolta fel a technológiát kifejlesztő Sun Microsystems-t.

„A Cockburn által kiszámított kártérítési összeg alsó határa is tízszer akkora summát tesz ki, mint amennyit a Sun Microsystems egy év alatt keresett a Java-licencek értékesítéséből" - nyilatkozta az ügy kapcsán Scott Weingartner, a Google jogi képviselője.

Az Oracle a Google reakciója ellenére továbbra is kitart a Cockburn számításaira alapozott kártérítési követelés mellett. A vállalat jogászai szerint Cockburn szakvéleményét „számos bizonyíték támasztja alá". A bírósági beadvány szerint a gyártó számos különféle jogalapra - köztük az Android operációs rendszerben keletkező hirdetési bevételekre - hivatkozik a kártérítési összeg megállapítása során.

Weingartner szerint az Oracle követelési megalapozatlanok. „Az Android szoftver értéke és a Google hirdetési bevételei nem képezhetik ennek a pernek a tárgyát . A Google hirdetései bármilyen szoftveren, nem csak az Android operációs rendszeren keresztül elérhetők" - hangsúlyozta az ügyvéd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.