Hirdetés
. Hirdetés

Oracle-Google per: ítéletre várva

|

Az esküdtszék tagjai pénteken egy kivételével valamennyi vádpontban egyhangú ítéletet hoztak. Egyelőre nem tudni, hogyan döntöttek - ahogy azt sem, melyik az a kérdés, amelyben nem tudtak megegyezni.

Hirdetés

Szeret pereskedni - Larry Ellison, az Oracle CEO-ja
Szeret pereskedni - Larry Ellison, az Oracle CEO-ja

Az Oracle által a Google ellen indított per esküdtjei pénteken, helyi idő szerint délben egy kivételével valamennyi vádpontban egyhangú ítéletet hoztak. Az Egyesült Államok kaliforniai kerületi bíróságán zajló maratoni tárgyalássorozat tétje, hogy elmarasztalják-e a keresőcéget szabadalomsértés miatt. Az Oracle azzal vádolja egyik legnagyobb piaci ellenlábasát, hogy az Android operációs rendszer kifejlesztésekor jogosulatlanul használtak fel egyes jogvédett Java-technológiákat. A szabadalmak 2010-ben, a Sun felvásárlását követően kerültek a Larry Ellison vezette cég birtokába. 

Az esküdtek egy feljegyzésben arról informálták a tárgyalást vezető William Alsup bírót, hogy egy kivételével valamennyi peres kérdésben egyhangú döntést hoztak; a kérdéses vádponttal kapcsolatban viszont „holtpontra” jutottak. A bíróhoz hasonlóan a felperest és az alperest képviselő jogászok, Michael Jacobs és Robert Van Nest is szerették volna megismerni a részleges ítéletet - ám azt végül nem hirdették ki.

A bíró visszarendelte a tárgyalóterembe az esküdteket. A testület elnökével folytatott beszélgetése során kiderült, hogy az ügyben dönteni hivatott öt férfi és hét nő „farkast kiáltott”: valójában még nem állnak készen arra, hogy kihirdessék a részleges ítéletet. Annál is inkább, mivel az esküdtek egy része bízik abban, hogy legkésőbb a hétfői – azaz mai – tárgyalási napon az utolsó vitás kérdésben is sikerül megegyezésre jutniuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.