Hirdetés
. Hirdetés

Oracle-Google per: még jöhetnek fordulatok

|

A Google jogászai nem adják fel a harcot, bár az első menetet elbukták, ebből még lehet döntetlen, annak ellenére is, hogy a bíróság gyakorlatilag kimondta: a Google lopott.

Hirdetés

Az Oracle álláspontja szerint a Google az Android kifejlesztésekor jogosulatlanul használt fel egyes Java-technológiákat, gyakorlatilag az alkalmazásprogramozói interfészek (Application Programming Interface, API) jogosulatlan használatáért perelték be a Google-t.



Bírósági ítélet is született már az ügyben, amely kimondta, hogy a Google bűnös az ellene felhozott vádban - bár az esküdtszék bejelentette, hogy csak részleges döntésre jutott az ügyben. A probléma ugyanis az, hogy abban nem sikerült megegyezni az ítélethozóknak sem, mit is takar pontosan a kérdéses jogsértés, ami egyesek szerint mégsem jogsértés, hiszen az Android operációs rendszer kifejlesztése során „fair use-ra” vonatkozó törvényi paragrafusoknak megfelelően jártak el.

Hogy mit is jelent ez pontosan? Milyen fordulatokat hozhat az Oracle-Google per a továbbiakban? Kiderül a Computerworld elemzéséből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.