Hirdetés
. Hirdetés

Oracle OpenWorld 2011 - az első nap

|

Az Oracle több mint 45 000 regisztrált vendéget üdvözölhetett a San Franciscó-i Oracle OpenWorld 2011 rendezvényen.

Hirdetés

Oracle_OpenWorld_2011
Oracle_OpenWorld_2011
Majdnem egész héten tartó konferenciasorozatba kezdett az Oracle, hogy bemutathassa legújabb fejlesztéseit és termékeit. Az első nap során több mint 45 000 regisztrált vendéget üdvözölhettek a San Franciscó-i rendezvényen. Az Oracle OpenWorldnek helyet adó Moscone Centerben több mint 117 ország látogatói gyűltek össze, ahol több mint 2000 oktatási szemináriumra és 400 termékbemutatóra kerül sor, ezenkívül 450 partner mutatja be alkalmazásait, köztesszoftvereit, adatbázisait, kiszolgálóit és tárolórendszereit, valamint ipari, felügyeleti és infrastruktúraeszközeit. Érdekesség, hogy a rendezvénnyel párhuzamosan tartják meg a JavaOne 2011 konferenciát is, amelynek a helyszínét a „The Zone", vagyis a San Franciscó-i Hotel Nikko, a Hilton San Francisco, valamint a Parc 55 szállodák együttes területe szolgáltatta. A Java-képzést, gyakorlati műhelymunkát és sokféle személyes tapasztalatot kínáló esemény a fejlesztői közösséget célozza meg.

„Az év vállalatvezetőket és fejlesztőket célzó elsőszámú rendezvényén a résztvevőknek lehetőségük nyílt a nagyvállalati infrastruktúra optimalizálását támogató legújabb technológiák megismerésére, valamint a stratégiai tervezőkkel és a fejlesztőkkel való eszmecserére. Emellett pedig iparági vezetők számolnak be a fejlesztés alatt álló technológiai trendekről és áttörő újdonságokról is" - mondta Tania Weidick, az Oracle marketingért felelős alelnöke.

Az első napon az Oracle lerántotta a leplet az Oracle Exalytics Business Intelligence Machine megoldásáról, memóriaalapú hardver- és szoftverrendszeréről. A fejlesztés az elemzések minden eddiginél gyorsabb futtatását teszi lehetővé és így hozva létre a valós idejű vizuális elemzéseket, emellett pedig új típusú analitikai alkalmazásokat is támogat. Az interaktív vizualizációs lehetőségek bevezetésével kiszélesíti a felhasználók körében az üzleti intelligencia (BI) alkalmazását, mivel bármely felhasználó számára elérhetővé teszi az analitikai módszereket.

A szervezetek az egyszerű jelentéseken és műszerfalnézeteken kívül jóval mélyrehatóbb analitikai eszközökhöz jutnak, a modellezéstől és tervezéstől kezdve, az előrejelzések készítésén át, egészen a prediktív analitikáig. Az új rendszer az Oracle Business Intelligence Foundation megoldását továbbfejlesztett vizualizációs képességekkel és teljesítményoptimalizációval ötvözi. Emellett kiaknázza az Oracle TimesTen In-Memory Database optimalizált verziójának analitikai bővítményeit is, mindehhez pedig egy méretezhető Oracle kiszolgálót vet be, amelyet kifejezetten a memóriaalapú BI-alkalmazásokhoz fejlesztettek.

Említést érdemel az Oracle JD Edwards EnterpriseOne támogatásának az Apple iPadhez való megjelenése is, mellyel a modern munkaerő egyre mobilizálódó igényeit lehet kiszolgálni. A vállalat az iPad felhasználói felületén keresztül elérést biztosít az ügyfeleknek a JD Edwards EnterpriseOne nagyvállalati erőforrás-tervező (ERP) alkalmazásához. A gyakran útközben is dolgozó helyszíni szakemberek munkája különleges követelményeket támaszt, ezért az Oracle a Field Service Work Order megoldáshoz is kínál iPades alkalmazást, amely a JD Edwards EnterpriseOne 9.0 szoftvert használó ügyfelek számára egyszerűen letölthető. A JD Edwards EnterpriseOne 8.12 vagy 9.0 verziót vásárló ügyfelek a normál karbantartás részeként érhetik el az új mobil funkciókat egy egyszerű JD Edwards EnterpriseOne eszközfrissítés révén.

A weblogok, a közösségi média bejegyzései, az intelligens mérőeszközök, érzékelők és egyéb hasonló eszközök olyan adattömeget hoznak létre, amelyet általában a Big Data jelenséggel jellemeznek. A nagyvállalati adattárházak és BI-alkalmazások számára azonban ez az adattömeg ma még nem hozzáférhető. Az Oracle most bejelentett Big Data készüléke, valamint az Oracle Exadata Database Machine és az új Oracle Exalytics Business Intelligence Machine együttesen olyan átfogó megoldást nyújt a Big Data kezelésére, amelynek révén az ügyfelek teljes körűen hozzáférhetnek a Big Data adataihoz a nagyvállalaton belül, és átfogóan szervezhetik, elemezhetik az adattömeget a Big Data maximális kiaknázásával. Olyan új rendszert ölel föl, amely nyílt forráskódú disztribúciót nyújt az Apache Hadoop, Oracle NoSQL Database, Oracle Data Integrator Application Adapter for Hadoop, Oracle Loader for Hadoop megoldásokhoz, valamint az R programozási nyelvhez is. Egyszerűen integrálható az Oracle Database 11g, az Oracle Exadata Database Machine, illetve az Oracle Exalytics Business Intelligence Machine megoldásokkal, így kínálva nagyvállalati szintű teljesítményt, rendelkezésre állást, támogatást és biztonságot illetve fejlett analitikai eszközöket bármely adattípuson.

Végül a vállalat bejelentette, hogy az Oracle Applicationst teljes körűen optimalizálta az Oracle Exadata Database Machine és az Oracle Exalogic Elastic Cloud megoldásokkal. A fokozott együttműködés lehetővé teszi, hogy az Oracle Applications alkalmazásai kiaknázzák az Oracle Exadata és az Oracle Exalogic Elastic Cloud teljesítményét, megbízhatóságát illetve méretezhetőségét. Az integrációval mindemellett fokozott teljesítmény érhető el az Oracle E-Business Suite, az Oracle's PeopleSoft, az Oracle's JD Edwards EnterpriseOne, az Oracle's Siebel CRM, az Oracle's ATG Commerce Suite és az Oracle Supply Chain Management megoldások esetében is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.