Hirdetés
. Hirdetés

Óriás HD LCD panel a Samsungtól

|

A vállalat a héten mutatja be legújabb fejlesztését, melyet a cég elmondása alapján az első 70 hüvelykes HD LCD televíziókba szerelnek majd majd.

Hirdetés

Az új kijelző képátlója a Samsung szerint 5 hüvelykkel nagyobb, mint a jelenleg forgalomban levő, televíziókban használt legnagyobb HD LCD (nagyfelbontású folyadékkristályos) panel. Támogatja az úgynevezett teljes HD-t (full HD) is, mely az 1080-as vízszintes felbontást és progresszív letapogatást jelenti.

Az óriási LCD kijelzőt a jövő év első felében kezdik csak televíziókba építeni, azonban a szerdán Dél-Koreában megrendezésre kerülő International Meeting on Information Displays (IMID) 2006 technikai konferencián már bemutatják, mire képes a prototípus.

A Samsung új fejlesztésének vélhetően az a legfontosabb célja, hogy növelje a rivális, plazma kijelzőket (PDP) gyártó cégeken levő nyomást. Jelenleg a legnagyobb HD LCD televízió képátlója 65 hüvelyk, a fölötte levő tartomány már a plazmatévék birodalma.

Néhány évvel ezelőtt a 46 hüvelyk körüli méret bizonyult vízválasztónak, ám azóta megfigyelhető a lapos képernyők versenyében egy újabb folyamat is, mely az LCD gyártókat minél nagyobb, a plazma kijelzők gyártóit minél kisebb panelek kifejlesztésére ösztönzi. Jelenleg a piac legnagyobb részén, a 37 és a 65 hüvelyk közötti tartományban mindkét technológia képviselteti magát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.