Hirdetés
. Hirdetés

Óriás tévét készített a Samsung

|

32,2 millió forintba kerül a dél-koreai vállalat 2,8 méter átmérőjű U-HD tévéje.

Hirdetés

A gigantikus televíziót hétfőtől árulják az üzletekben. A készülék megjelenése azt jelzi, hogy a gyártók inkább az ultranagy felbontású televíziókészülékek irányába mozdultak az OLED-technológiára épülő nagyméretű televíziók helyett, amelyek gyártása túlságosan költségesnek bizonyult.

 

A világ két vezető televízió-gyártójaként számon tartott Samsung és riválisa, az LG Electronics tavaly még a televízió jövőjeként ünnepelték az OLED-technológiát. Az OLED képernyők ultra vékonyak és lenyűgöző képi világot nyújtanak.

A cégeknek azonban nem sikerült olyannyira felfuttatniuk az OLED televíziókat, hogy azok átvegyék az LCD tévék helyét, és még mindig küszködnek a nagyobb, de megfizethetőbb OLED-technológiájú készülékek tömeggyártásával. Az U-HD televíziók iránti kereslet azonban várhatóan növekedni fog, és a készülékek ára valószínűleg gyorsabban fog csökkenni, mint az OLED-televízióké.

Hirdetés

A Samsung 110 hüvelykes, ultranagy felbontású televíziója 2,6 méterszer 1,8 méteres. A készülék Kínában, a Közel-Keleten és Európában is elérhető lesz. Dél-Koreában 152 ezer dollárnak megfelelő összegű dél-koreai vonért árulják a tévét, amelynek ára eltérő lesz a különböző országokban.

A Samsung által gyártott eddigi legnagyobb U-HD televízió átmérője 85 hüvelyk (2,16 méter) volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.