Hirdetés
. Hirdetés

Örök szinkronban

|

Összeállításunk a mobileszközök szinkronizációs képességeit és az ehhez használható programokat mutatja be.

Hirdetés

A gyors technikai fejlődésnek és a sok új szolgáltatásnak köszönhetően jóval sűrűbben cserélünk mobiltelefont manapság, mint azelőtt. A megvásárolt eszközt "belakni" és "berendezni" pedig nem is annyira egyszerű feladat. Gondoljunk csak bele: temérdek telefonszám, feljegyzés, fénykép, zene és határidőnapló adatot kell áttennünk új kedvencünkbe. Talán sokunkban él még a pár évvel ezelőtti kép, amikor nagy boldogan konstatálva egy infravörös port jelenlétét, 150-200 telefonszámot próbáltunk egyenként átküldeni frissen vásárolt mobiltelefonunkra. Szerencsére erre 2007-ban már nem kényszerülünk, mivel valamennyi gyártó kínál számítógépünkhöz szinkronizációs programot. Ezek segítségével adatainkat könnyedén mozgathatjuk, rengeteg időt és fáradtságot megspórolva. De vajon hogyan? Lássuk, ki mit kínál.

Nokia
A piacvezető mobiltelefon-gyártó szinkronizációs feladatok terén jelesre vizsgázott. Évekkel ezelőtt még minden típusához más és más szoftvert mellékelt, ma már azonban csak egyetlen dologra van szükségünk telefonunk szinkronizálásához és karbantartásához: a Nokia PC Suite-ra. A program legfrissebb változata ingyenesen letölthető a gyártó weboldaláról. A szoftver kizárólag Microsoft Windows operációs rendszerekkel hajlandó együttműködni. Mobilkészülékünket USB kábelen, Bluetooth, esetleg infravörös porton keresztül csatlakoztathatjuk, utóbbi megoldást azonban csak végszükség esetén javasoljuk, ugyanis rendkívül lassú.

Sony Ericsson
Vajon kitalálják, hogy a Sony Ericsson szinkronizációs szoftverének mi a neve? Hát persze: Sony Ericsson PC Suite. A svéd-japán gyártó programcsomagja - hasonlóan a Nokia változathoz - komplett megoldást kínál készülékeink számára. Az aktuális verzió a gyártó weboldalán, "terméktámogatás" címszó alatt érhető el. Az ingyenes letöltés megkezdése előtt meg kell adnunk mobiltelefonunk típusát is, mivel modelltől függően a szoftvercsomagok összetétele eltér egymástól. Okostelefonok szélesebb szinkronizációs lehetőségeket kaptak, míg a "normál" mobiloknak be kell érniük az egyszerűbb változattal. A PC Suite telepítése egyszerű és villámgyors, de sajnos a Sony Ericsson változat is csak a Windows operációs rendszereket támogatja, így Macintosh-felhasználóknak más program után kell nézniük.

? Samsung, Motorola, Microsoft, Apple ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.