Hirdetés
. Hirdetés

Oroszország száműzi a Windowst

|

Egy rendelet alapján az orosz közintézményeknek 2015-re szabad szoftverekre kell váltaniuk.

Hirdetés

Az orosz CNews tudósítása szerint Vladimir Putyin, az ország miniszterelnöke a napokban egy olyan kormányrendeletet írt alá, amely alapján 2015-re az orosz minisztériumoknak és az alájuk tartozó szövetségi intézményeknek ingyenes szoftverekre kell áttérniük. A világhálón is elérhető 25 pontos kormányrendelet pontosan meghatározza a hivatalok számára a feladatokat, és az átállás határidejét is.

 

 



A rendelet ezen felül nem írja le pontosan, hogy mely szoftvereket kell bevezetni, az utasítása alapján inkább az egyes feladatokhoz kell megtalálni a kitűzött határidőre a megfelelő ingyenes alternatívákat. Vladimir Putyin rendelete alapján így várhatóan a nyílt-forráskódú Linux elterjedhet az orosz közigazgatásban, míg a Microsoft szoftverei kiszorulhatnak a szövetségi intézményekből. Egyes híradások szerint utóbbi cél is, mivel több hivatalban is kalóz Windows és Office példányokat használnak, amely komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ország számára.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.