Hirdetés
. Hirdetés

Összehajtható képernyős lesz a következő Microsoft-mobil?

|

Mérget ugyan nem vennénk rá, de a cég egy új szabadalma erre enged következtetni.

Hirdetés

Bár sokan úgy hiszik, a Microsoft feladta a Windows mobilokat, a cég alighanem most is dolgozik a platform újraindításán, és mind hardver, mind szoftver oldalról ütős újdonságokkal akarja megtámogatni.

A közelmúltban az úgynevezett Surface Mobile eszközzel kapcsolatban kaptak lábra pletykák, és egyre valószínűbb, hogy a Microsoft olyan funkciókat tervez az új mobilba, amelyek a Surface terméksorba illesztik az eszközt.

Erről árulkodik a cég legújabb szabadalma is, melyből kiderül, hogy a Microsoft egy olyan zsanéros szerkezetben gondolkodik, ami széthajthatóvá teszi az okostelefont. A szabadalom egy olyan képernyőről szól, ami két részből áll: ha180 fokban hajtjuk ki őket, tabletként működnek, ha 360 fokban, akkor mindkét rész más-más felületet jelenít meg.

A Surface termékvonal az első generációtól kezdve tartalmaz zsanéros megoldásokat: a legújabb modell, a Surface Studio például lehetővé teszi, hogy PC-nket egy mozdulattal rajztáblává alakítsuk.

Egy szabadalom persze még semmire sem jelent garanciát, de valószínűsíti, hogy a Microsoft tényleg készül valamire.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.