Hirdetés
. Hirdetés

Ősszel jöhet a Facebook phone?

|

Sajtóértesülések szerint a HTC és a Facebook közös, a közösségi oldal egyéni adottságaira szabott okostelefon fejlesztésén dolgozik. Szakértők szerint a készülék ismét meghatározó gyártóvá emelhetné a kínai vállalatot; de könnyen lehet, hogy csak légből kapott pletykáról van szó.

Hirdetés

A DigiTimes értesülései szerint a HTC és a Facebook mérnökei közös okostelefon kifejlesztésén dolgoznak. A lap úgy tudja, hogy az egyedi tervezésű készüléket legkorábban az idei év harmadik negyedében mutathatják be.

A HTC korábban a Google-lel kooperált: ők gyártották a keresőcég első sajátmárkás telefonját, a Nexus One-t, de Page-ék utóbb dobták őket és a Samsunggal bútoroztak össze. A szakítást követően a HTC piaci részesedése azonnal zuhanni kezdett: nyereségük csak az idei év első negyedévében hetven százalékkal csökkent.

A Samsung ma a legnagyobb okostelefon-gyártó; a HTC a comScore adatai szerint az ötödik helyen áll a gyártók rangsorában, és legnagyobb riválisa részesedésének csak töredékét mutathatja fel.

A szakértők szerint a kínai gyártó részéről okos húzás lenne, ha a „Facebook hátán” próbálna visszakapaszkodni az élmezőnybe. Igen ám, de egy ilyen eszköz bemutatása kevéssé valószínű – még annak ellenére is, hogy az elmúlt hónapokban többször felröppentek iparági pletykák az állítólagos Facebook phonenal kapcsolatban.

A Facebook vezetői többször is elmondták: nem akarnak sajátmárkás telefont, sőt, azt sem engedik, hogy más gyártók a „Facebook phone” elnevezést használják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.