Hirdetés
. Hirdetés

Ősszel jönnek a Bluetooth 4.0-ás eszközök

|

A Bluetooth 4.0-specifikációra épülő megoldások a negyedik negyedévtől jelenhetnek meg a headsetekben, okostelefonokban, számítógépekben és más eszközökben.

Hirdetés

A Bluetooth Special Interest Group szerdán kiadott közleménye szerint a szabvány legújabb, 4.0-ás verziójára épülő megoldások előreláthatóan az idei év negyedik negyedében kerülhetnek a különféle számítástechnikai, kommunikációs és szórakoztató elektronikai termékekbe.

Az új specifikáció az alacsony energiafelhasználású, gombelemmel működő eszközökben - például órákban, lépésszámlálókban, speciális mérőeszközökben - is alkalmazható lesz - mondta Michael Foley, a vonatkozó sztenderdek felállításáért felelős Bluetooth SIG igazgatója. A Bluetooth korábbi verziói csak olyan eszközökben voltak alkalmazhatók, amelyek legalább tripla A-s elemekkel vagy nagyobb kapacitású energiaforrással működtek.

A Bluetooth 4.0 technológiai specifikációja kis adatcsomagok rövid távolságon belüli, rendkívül energiatakarékos továbbítására is alkalmassá teszi az eszközöket, miközben a tavaly áprilisban bemutatott Bluetooth 3.0-ás szabvány nagy sebességű adattovábbítási képességét is megőrzi.

A kamerák, játékkonzolok, táblagépek egyre több drótnélküli megoldást támogatnak: a fejlesztők ezáltal is szeretnék egyszerűbbé tenni az eszközök kommunikációját - mondta Charles Golvin. A Forrester Research vezető elemzője hozzátette: a Bluetooth 4.0 képessé teszi ezeket a berendezéseket arra, hogy alacsony energiafelhasználás mellett cseréljék ki egymással a működésükhöz szükséges alapvető információkat. "Ezeket a protokollokat úgy tervezték, hogy a kis adatcsomagok cseréjének köszönhetően rendkívül hatékony és energiatakarékos módon működjenek."

Az új specifikáció a 3.0-ás verzióban bemutatott nagy sebességű Wi-Fi-támogatást is tartalmazza, amely lehetővé teszi az USB 4.0-ás eszközök számára a 25-megabites másodpercenkénti adatforgalmat bonylító Wi-Fi 802.11 hálózatokhoz való csatlakozást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.