Hirdetés
. Hirdetés

Összeomlás – Már csak egy százalék a Windows Phone piaci részesedése!

|

A Microsoft pénzügyi igazgatója szerint a következő negyedévben is folytatódik a zuhanás.

Hirdetés

A Windows Phone egy ideje köztudottan hanyatlik, de a 2017-es költségvetési év első negyedéről közzétett legfrissebb gazdasági eredmények mégis mellbevágóak. A zuhanás 72 százalékos, és ez megpecsételni látszik a Microsoft okostelefon-platformjának jövőjét.

Bár nem kizárt, hogy a Windows Phone egyszer talpra áll, a Microsoft pénzügyi igazgatója, Amy Hood elemzőkkel folytatott konferenciabeszélgetésben elismerte, ebben rövidtávon maga a cég sem reménykedik.

Hood elmondta, hogy a mobilok lejtmenete a következő negyedévben is folytatódik, és ugyanez igaz a Surface termékvonalra is, bár a cég kiárusításokkal és speciális ajánlatokkal igyekszik mérsékelni a folyamatot.

Elemzők a Windows Phone piaci részesedését már most egy százalék alá teszik, sőt, egyesek szerint közelebb van a 0,5 százalékhoz.

A Windows 10 Mobile-lal kapcsolatban viszont optimista a Microsoft. A tervek szerint tavasszal kiad hozzá egy komoly frissítést, és biztos benne, hogy a mobilgyártók ráharapnak a platformra.  A számok azonban egyelőre itt is elmaradnak a várakozásoktól.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.