Hirdetés
. Hirdetés

Oszlopos Simeon és a mobil internet

|

Az ARC kiállításon Szanti Tamás három hetet tölt egy oszlop tetején, a közönséggel a T-Mobile kapcsolatán keresztül kommunikálhat.

Hirdetés

Élni és túlélni Magyarországon - az ARC szervezői idén ezzel a mottóval hirdették meg óriásplakát- és videofilm-pályázatukat. A beérkezett pályaműveket a hagyományoknak megfelelően az 56-osok terén (a volt Felvonulási téren) láthatja a közönség három héten át, a 2007. augusztus 31-i, 19:00 órai megnyitót követően szeptember 18-ig.

Az idei, immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás igazi különlegességgel is szolgál majd. Szanti Tamás, alias Atom Santi a helyszínen, a kiállítás három hetén át tartó performansz részeként fogja elkészíteni pályaművét, egy videofilmet. A művész ennyi időt tölt majd az 56-osok terén felállított oszlop tetején egy üveggömb lakójaként.

Atom Santi projektje azonban egy lényeges pontban eltér Oszlopos Simeon egykori aszketikus gyakorlatától, mivel célja nem a világtól való elvonulás, hanem éppen ellenkezőleg - a kapcsolatteremtés. Ennek eszköze az a mobil internetes elérés lesz, amelyet a rendezvényt támogató T-Mobile biztosít.

 

atom.jpg
 

 

- Amikor felköltözöm az oszlop tetejére, fizikailag elszigetelem magam, kivonulok a közösségből, de nem azzal a céllal, hogy ott aszketikus magányban töltsem a napokat, heteket - mondja Atom Santi. - Ez egy gesztus, amellyel jelképesen lerázom magamról a mindennapokat, a szituációt, amellyel elégedetlen vagyok, hogy tiszta lappal induljak, és új kapcsolatokat teremtsek, közösségekkel lépjek interakcióba. Projektem több ponton is kapcsolódik az ARC túlélési gyakorlatokat bemutató pályázatához. Egyrészt videofilmet készítek, amelyben dokumentálni fogom, a három hét eseményeit. Másrészt ez a helyben készülő pályamű a közösségből kirekesztett helyzetből való kommunikáció lehetőségeit és szükségességét is be fogja mutatni. Mindez kísérletként is felfogható, mivel nemcsak rajtam, hanem a közönségen is múlik, hogy meg tudom-e csinálni. Az emberek több elérhetőségen, csatornán is kommunikálhatnak majd velem, és remélem, ezt minél nagyobb számban meg is teszik. Ez a kommunikáció tetszőleges téma körül foroghat, azzal, hogy egy-egy kirekesztett csoportnak külön figyelmet szeretnék szentelni. E-mailt, képeket, zenét és videót is küldhetnek számomra, és ebből az anyagból terveim szerint minden este szerkesztett, tartalmat teszek majd közzé a blogomon, ahonnét az várhatóan letölthető lesz. Így a jelenidejűség és interaktivitás mellett a kapcsolatteremtő projekt dokumentarista és kreatív jellege is kibontakozhat.

A 8. ARC pályázatot és Atom Santi projektjét támogató T-Mobile folyamatosan bővíti 3G/HSDPA hálózatát. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a szolgáltató ügyfelei már 70 városban használhatják a gyors, 3,6 letöltési sebességet kínáló mobil internetet, amely jelenleg a lakosság több mint 40 százaléka számára érhető el.

A T-Mobile Magyarország új helyszíneken és a már lefedett területeken egyaránt további 3G/HSDPA állomásokat telepít, és arra törekszik, hogy a legtöbb helyen beltéri lefedettséget és megfelelő kapacitást biztosítson. Erre szükség is lesz, mivel az akcióknak köszönhetően dinamikusan nő a mobil internetre előfizető ügyfelek száma. A piacvezető mobilcégnél már 100 ezernél is többen előfizettek valamely havidíjas Net vagy Mobilinternet csomagra.

Így semmi akadálya, hogy a 8. ARC kiállítás ideje alatt a helyszínre látogatók mellett az internet felhasználók is bárhonnét és bármikor kapcsolatba léphessenek Atom Santival. Az érdeklődők az atomsanti@t-online.hu címen levelezhetnek a művésszel, blogját pedig az atomsanti.blogter.hu címen kereshetik fel.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.