Hirdetés
. Hirdetés

Öt megapixel Pradában

|

Az LG szabója fogott egy öt megapixeles kamerát, ráhúzta a Prada kosztümöt, hozzátoldott sok helyen, levágott innen-onnan, és megszületett a Viewty.

Hirdetés

Nem a KU990 az első öt megapixeles kamerás telefon az LG-től: a KG920-assal már nekifutottak egyszer. Ez a modell végül nem bizonyult átütő sikernek, valószínűleg a nagy méret, a szokatlan, elforgatós kialakítás és a lassú kamera miatt. A Viewty-ból szerencsére mindez kimaradt.

Noha ennek a telefonnak a kialakításában nem vett részt a divatcég, óhatatlanul is mindenki a Pradához hasonlítja a KU990-et a hasonló szín- és formavilág, illetve az érintőképernyő miatt. Leginkább szemből emlékeztet a divatmobilra, ha kicsit megforgatjuk, azonnal feltűnik, hogy itt csupán a készülék elejét borítja fényes anyag, a többi részén mattos a fekete takaró. A Viewty háta egy az egyben úgy néz ki, mint egy digitális kamera, és az oldalán is más gombokat találunk, mint az előző készüléknél, itt is látszik, hogy fotózásra alkotott mobil van a kezünkben. Az egyetlen nyílást, melybe az adatkábelt, töltőt és a fülhallgatót lehet dugni, tolózárral rejtették el.

lgprada.jpg


A menü kinézetre szintén a Pradáéhoz hasonlít, de természetesen itt is sok a változás. Például a Viewty készenléti képernyőjéről nem csak a menüt, a tárcsázást, az sms írást és a telefonkönyvet indíthatjuk el. A profilt is átállíthatjuk, és a multitasking gomb segítségével a megnyitott alkalmazások között is lépkedhetünk pár mozdulattal. Ezenkívül, az alsó ikonlista fölötti nyílra kattintva a képernyőre hívhatjuk a leggyakrabban használt alkalmazások shortcut-jait is.

A Pradában sokan hiányolták, hogy nincs nyomáspontja az érintőképernyőnek, ezért a Viewtyba már belekerült a haptics technológia, azaz a telefon rezeg, ha megérintik a kijelzőt. Dicséretes módon ezen lehet állítani: háromféle rezgés és hét erősségi fokozat közül válogathatunk. Igaz, kikapcsolni nem lehet.

A Viewty érintőképernyője nem csak az ujjunkkal vezérelhető, mint a Pradáé, hanem navigációs ceruzával is. Ennek megfelelően néhol sokkal keskenyebbre szabták az oldalsó gördítősávot a menüben, ami kissé megnehezíti a navigálást, de szerencsére ez csak néhány helyen fordul elő a menüben. Szövegbevitelkor QWERTY-re is átállíthatjuk a billentyűzetet, de az írott szöveget is felismeri.

? Döbbenetes számok - a cikk folytatása ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.