Hirdetés
. Hirdetés

Özönlenek a tabletek

|

A tabletek és a PC-k együttes eladása már idén túllépi az 500 milliót.

Hirdetés

Bár a PC-s szektor lejtőn gurul lefelé, és a notebookok sem igazán remekelnek, a teljes ágazatot tekintve nincs nagy gond, hiszen a tabletek jelentősen fölfelé húzzák a számokat. A Canalys legújabb elemzése összesítve vizsgálta ezeket a gépeket, és pozitív képet fest a szektorról. 

Természetesen a PC-s és a tabletes piac közötti szakadék nem változott, de a kettőt összeadva már egészen szép számokról beszélhet az IT-s ágazat. A Canalys szerint a teljes piac az idei évben legalább 7 százalékkal lesz nagyobb, mint tavaly. 

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a PC-k, a notebookok és a tabletek 2013-ban legalább 493,1 milliós darabszámban találnak gazdára. Persze mindennek a jelentős részét a tabletek adják, 37 százalékot. Ez főleg akkor tűnik magasnak, ha hozzávesszük, hogy tavaly még csak a teljes piac 25 százalékát jelentették a táblagépek. A számok az évek múlásával tovább emelkednek, 2017-re 713,8 millióra - ekkor a tabletek már a piac 64 százalékát jelentik majd. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.